Pharaoh Hound

Korkeus: 56-63 cm
Korkeus: noin 56-63 cm
Paino: 23-27 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Egyptin vinttikoira, Kelb tal-Fenek

Mikä on Pharaoh Hound

Pharaoh Hound on antiikin Egyptistä peräisin oleva koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Kelb tal-Fenek. Se on keskikokoinen ja siro rotu, jolla on hienostunut ulkonäkö ja elegantti ryhti. Pharaoh Hound on tunnettu nopeudestaan ja kestävyydestään, ja sitä on alun perin käytetty metsästykseen.

Tämä rotu on älykäs, ystävällinen ja leikkisä, ja se sopii hyvin perhekoiraksi. Pharaoh Hound on myös erittäin sosiaalinen ja nauttii ihmisten seurasta. Se on myös erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Pharaoh Houndilla on ominainen piirre, joka erottaa sen muista koiraroduista: se pystyy punastumaan. Kun se on innoissaan tai onnellinen, sen korvat ja nenä voivat muuttua vaaleanpunaisiksi. Tämä tekee Pharaoh Houndista vieläkin ainutlaatuisemman ja viehättävämmän.

Pharaoh Houndin historia

Pharaoh Hound on antiikin Egyptistä peräisin oleva koirarotu, jota on käytetty metsästyksessä jo tuhansien vuosien ajan. Rotu tunnetaan myös nimellä Kelb tal-Fenek, mikä tarkoittaa ”jäniskoiraa” maltaksi.

Pharaoh Houndia pidetään yhtenä maailman vanhimmista koiraroduista, ja sen uskotaan olevan peräisin faaraoiden aikakaudelta noin 3000 eaa. Rotu on kehittynyt Välimeren alueella, erityisesti Maltalla, jossa sitä käytettiin metsästyksessä ja vartioinnissa.

Pharaoh Hound on tunnettu nopeudestaan ja kestävyydestään, ja sitä käytetään edelleen metsästyksessä sekä seurakoirana ympäri maailmaa. Rotu on myös suosittu näyttelykoira sen kauniin ulkonäön ja elegantin käytöksen ansiosta.

Pharaoh Houndin luonne

Pharaoh Hound on itsenäinen, älykäs ja leikkisä rotu. Se on ystävällinen ja lempeä perheenjäsen, joka rakastaa viettää aikaa ihmisten seurassa. Pharaoh Hound on myös erittäin nopea ja kestävä koira, joka nauttii juoksemisesta ja liikunnasta. Rotu on yleensä hyvin sosiaalinen muiden koirien kanssa, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Pharaoh Hound tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Pharaoh Houndin haasteet

Pharaoh Hound on energinen ja itsenäinen rotu, joka saattaa olla haastava koulutettava. Niiden vahva metsästysvietti voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi hajujen perässä juoksemisen ja mahdollisen riistakäyttäytymisen muodossa. Lisäksi Pharaoh Houndit saattavat olla herkkiä ja arkoja, joten niiden kanssa tulee olla kärsivällinen ja lempeä.

Pharaoh Houndin koko

Pharaoh Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 56-63 cm korkeita ja naaraiden ollessa noin 53-61 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kg välillä.

Pharaoh Houndin turkinhoito

Pharaoh Hound on helppohoitoinen rotu, jonka turkki ei vaadi paljoa hoitoa. Rotu ei juuri karvaa, joten turkin harjaaminen riittää usein kerran viikossa. Harjaamalla koira säännöllisesti pidetään turkki hyvässä kunnossa ja poistetaan irtoavaa karvaa.

Kylvettäessä Pharaoh Houndia kannattaa käyttää mietoa koirashampoota ja varmistaa, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen. Korvat kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä.

Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa, ja niitä kannattaa leikata säännöllisesti. Hampaiden harjaaminen on myös suositeltavaa, jotta koiran suuhygienia pysyy hyvänä.

Pharaoh Houndin hinta

Pharaoh Houndin elinikä

Pharaoh Houndin elinikä on yleensä noin 11-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja tarjota sille laadukasta ravintoa sekä riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Pharaoh Houndin terveys

Pharaoh Hound on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on kuitenkin altis joillekin sairauksille, kuten lonkkaniveldysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää pitää Pharaoh Houndin paino terveellisellä tasolla ja tarjota sille riittävästi liikuntaa pitääkseen sen terveenä ja onnellisena.

Pharaoh Houndin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Pharaoh Hound voi olla itsenäinen ja itsepäinen

– asuu alueella, jossa on mahdollisuus juoksentelemaan vapaana ja turvallisesti, sillä Pharaoh Houndilla on voimakas metsästysvietti

– haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen

Pharaoh Houndin lähteet