Polish Lowland Sheepdog

Korkeus: noin 45-50 cm
Korkeus: noin 45-50 cm
Paino: 14-23 kg (uros)
Paino: 14-23 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Polski Owczarek Nizinny

Mikä on Polish Lowland Sheepdog

Polish Lowland Sheepdog eli puolalainen maatiaiskoirarotu on keskikokoinen ja voimakasrakenteinen koira, joka on peräisin Puolasta. Tätä rotua käytettiin alun perin paimenkoirana, mutta nykyään se on suosittu seurakoira ja perheenjäsen.

Polish Lowland Sheepdog on älykäs, rohkea ja leikkisä rotu, joka rakastaa olla aktiivinen ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Ne ovat erittäin sosiaalisia koiria ja tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Tämä rotu tarvitsee runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Niiden pitkä ja paksu turkki vaatii myös säännöllistä harjaamista ja hoitoa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Polish Lowland Sheepdog on ihanteellinen valinta aktiiviselle perheelle, joka haluaa energisen ja leikkisän koiran. He ovat uskollisia ja rakastavia kumppaneita, jotka tuovat iloa ja elämää kotiin.

Polish Lowland Sheepdogin historia

Polish Lowland Sheepdog, tunnetaan myös nimellä PON, on peräisin Puolasta ja on perinteisesti ollut paimenkoira. Rotu on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan ja sitä käytettiin alun perin paimentamaan lampaita ja muita karjaeläimiä Puolan maaseudulla.

PON:it ovat älykkäitä, energisiä ja ystävällisiä koiria, jotka ovat erinomaisia paimenkoiria. Ne ovat myös suosittuja seurakoiria, sillä ne ovat leikkisiä ja helppoja kouluttaa. Rotu on säilynyt suhteellisen samanlaisena vuosisatojen ajan, ja se on edelleen suosittu rotu ympäri maailmaa.

Polish Lowland Sheepdogin historia on vahvasti sidoksissa Puolan maaseudun elämään ja perinteisiin, ja rotu on edelleen tärkeä osa Puolan kulttuuria.

Polish Lowland Sheepdogin luonne

Polish Lowland Sheepdog on älykäs, leikkisä ja ystävällinen rotu. Ne ovat erittäin uskollisia perheelleen ja rakastavat olla mukana kaikessa toiminnassa. Ne ovat myös erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Tämä rotu on myös erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä. Kaiken kaikkiaan Polish Lowland Sheepdog on iloinen ja leikkisä kumppani, joka tuo paljon iloa ja energiaa perheeseensä.

Polish Lowland Sheepdogin haasteet

  • Erityinen tarve liikunnalle ja aktiviteeteille
  • Taipumus ylipainoon, mikä vaatii tarkkaa ruokavaliota ja liikuntaa
  • Sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä, jotta koira ei ole liian arka tai aggressiivinen
  • Karvanhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista
  • Saattaa olla taipumus perinnöllisiin terveysongelmiin, kuten lonkkadysplasiaan

Polish Lowland Sheepdogin koko

Polish Lowland Sheepdog on keskikokoinen rotu, urosten ollessa noin 45-50 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 14-23 kg välillä. Rotu on vahva ja lihaksikas, mutta samalla elegantti ja sulavalinjainen.

Polish Lowland Sheepdogin turkinhoito

Polish Lowland Sheepdog eli puolalainen maatiaiskoirarotu tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Poista takut ja irtoava karva harjaamalla koiraa säännöllisesti. Käytä harjaa, joka sopii pitkäkarvaisille roduille.
  • Kylve koiraa tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Huuhtele huolellisesti ja varmista, ettei turkki jää kosteaksi.
  • Leikkaa koiran kynnet tarvittaessa ja puhdista korvat säännöllisesti.
  • Trimmaa koiran turkki tarvittaessa, esimerkiksi leikkaamalla tassujen ja korvien ympäriltä ylimääräistä karvaa.
  • Älä unohda hoitaa myös koiran hampaita ja ikeniä säännöllisesti.

Seuraa koirasi turkin kuntoa ja tarpeita säännöllisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin tai koiran trimmaajaan, jos tarvitset apua turkinhoidossa.

Polish Lowland Sheepdogin hinta

Polish Lowland Sheepdogin elinikä

Polish Lowland Sheepdogin elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Polish Lowland Sheepdogin terveys

Polish Lowland Sheepdog on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja kilpirauhasen ongelmat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Polish Lowland Sheepdogin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, ja haluaa liikkua paljon ulkona

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– asuu tilavassa kodissa, jossa on mahdollisuus ulkoiluttaa koira säännöllisesti

– kaipaa seuraa ja läheisyyttä, sillä tämä rotu on hyvin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa

Polish Lowland Sheepdogin lähteet