Pomeranian

Korkeus: noin 20-28 cm
Korkeus: noin 18-24 cm
Paino: 1,5-3 kg (uros)
Paino: 1,5-3 kg (naaras)
Elinikä: 12-16 vuotta

Pomeranianilla on myös seuraavat nimet: pommi, pomppari, pomppu, pomeranssi

Mikä on Pomeranian

Pomeranian on pienikokoinen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä kääpiöspitseri. Ne ovat iloisia, energisiä ja älykkäitä koiria, jotka ovat peräisin Saksasta. Pomeranianit ovat tunnettuja tuuheasta turkistaan ja pystykorvaisista korvistaan.

Pomeranianit ovat seurakoiria ja rakastavat olla perheensä kanssa. Ne ovat leikkisiä ja uteliaita luonteeltaan, mutta voivat olla myös hieman itsepäisiä. Pomeranianit ovat hyviä vahtikoiria ja ilmoittavat mielellään vieraiden saapumisesta.

Pomeranianit tarvitsevat säännöllistä turkinhoitoa, sillä niiden turkki voi olla pitkä ja taipuvainen takkuuntumaan. Ne ovat myös aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat päivittäistä liikuntaa ja virikkeitä.

Pomeranian historia

Pomeranian on pieni koirarotu, joka on peräisin Saksasta ja Puolasta. Rotu sai nimensä Pomeranian alueelta, joka sijaitsee nykyään Puolan ja Saksan välillä. Pomeranianit ovat peräisin suuremmista pohjoismaisista paimenkoirista, mutta niitä on jalostettu pienemmiksi ja seurallisemmiksi seurakoiriksi.

Pomeranianit ovat olleet suosittuja seurakoiria jo vuosisatojen ajan, erityisesti kuninkaallisissa piireissä. Rotu on ollut suosittu myös eri taiteilijoiden ja vaikuttajien keskuudessa ympäri maailmaa.

Nykyään Pomeranianit ovat edelleen suosittuja seurakoiria ympäri maailmaa. Ne ovat tunnettuja pienestä koostaan, runsaasta turkistaan ja eloisaasta luonteestaan. Pomeranianit ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Pomeranian luonne

Pomeranian on eloisa, älykäs ja leikkisä rotu. Ne ovat yleensä rohkeita ja itsenäisiä, mutta myös hyvin seurallisia ja kiintyviä omistajalleen. Pomeranianit ovat usein hyvin energisiä ja nauttivat liikunnasta ja leikeistä. Ne voivat olla hieman dominoivia ja taipuvaisia haukkumaan, mutta ovat myös oppivaisia ja helppoja kouluttaa. Pomeranianit ovat yleensä hyvin suojelushaluisia ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Yleisesti ottaen Pomeranianit ovat iloisia ja leikkisiä seuralaisia, jotka rakastavat olla perheensä keskipisteenä.

Pomeranian haasteet

Pomeranianit voivat olla taipuvaisia haukkumaan paljon, mikä voi olla ongelmallista naapureiden kannalta.

Ne voivat myös olla vaikeita kouluttaa, sillä ne voivat olla itsepäisiä ja omahyväisiä.

Pomeranianit voivat myös olla herkkiä terveysongelmille, kuten polvilumpion sijoiltaanmenolle ja hammaskivelle.

Pomeranian koko

Pomeranian on pienikokoinen koirarotu, joka painaa yleensä noin 1,5-3 kiloa ja on noin 18-30 senttimetriä korkea. Ne ovat siis hyvin pieniä ja kevyitä koiria.

Pomeranian turkinhoito

Pomeranian on pieni ja pörröinen rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia vinkkejä Pomeranianin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Pomeranianin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Käytä harjaa, joka sopii pitkäkarvaisille roduille ja varmista, että harjaat myös pohjavillaan asti.
  • Kylpy: Kylve Pomeraniania tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä kuitenkin liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa turkkia.
  • Trimmaus: Pomeranianin turkkia tulee trimmata säännöllisesti, erityisesti tassujen ympäriltä ja korvien takaa. Voit tarvittaessa käyttää ammattilaisen apua trimmauksessa.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Puhdista Pomeranianin korvat ja silmät säännöllisesti, jotta estät tulehduksia ja muita ongelmia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Pomeranianin kynnet tarvittaessa, mutta varo leikkaamasta liian lyhyeksi. Koiran kynsien leikkaamiseen voit tarvita apua ammattilaiselta.

Pomeranian hinta

Pomeranian elinikä

Pomeranian koiran elinikä on yleensä noin 12-16 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista pitämällä se aktiivisena, tarjoamalla sille laadukasta ruokaa ja säännöllistä eläinlääkärin tarkastusta.

Pomeranian terveys

Pomeranian on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi olla joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia pomeranianilla ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, trakeaaluxaatio eli henkitorven sijoiltaanmeno, sekä silmäsairaudet kuten kaihi ja verkkokalvon rappeuma.

Pomeranianin omistajan tulee huolehtia koiran hampaiden säännöllisestä harjauksesta, sillä rotu on altis hammaskivelle. Lisäksi pomeranianin turkki vaatii säännöllistä harjausta ja trimmausta, jotta se pysyy terveenä ja kauniina.

Pomeranian sopii ihmisille, joka

– haluaa seurakoiran, joka on älykäs ja leikkisä

– on valmis sitoutumaan koiran säännölliseen turkinhoitoon

– asuu kerrostalossa tai pienessä asunnossa, sillä pomeranian on pienikokoinen rotu

– haluaa koiran, joka on helppo kouluttaa ja sopeutuu hyvin erilaisiin ympäristöihin

Pomeranian lähteet