Porcelaine

Korkeus: noin 55-58 cm
Korkeus: noin 55-58 cm
Paino: 25 kg (uros)
Paino: 20-27 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Porcelaine-koira, Chien de Franche-Comté

Mikä on Porcelaine

Porcelaine on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti metsästyskyvyistään. Se on keskikokoinen ja elegantti koira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Porcelaine on perinteisesti käytetty metsästyskoirana, erityisesti jänisten ja muiden pienriistan metsästyksessä.

Porcelaine on älykäs ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Se on energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Porcelaine on myös hyvä koulutettavuutensa ansiosta, ja se oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tottelevaisuutta.

Yleisesti ottaen Porcelaine on terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä sairauksia. Sen lyhyt turkki ei vaadi paljoa hoitoa, mutta säännöllinen harjaus pitää sen siistinä. Porcelaine on loistava valinta aktiiviselle omistajalle, joka haluaa koiran, joka on valmis seikkailuihin ja ulkoiluun.

Porcelainen historia

Porcelaine on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin 1700-luvulta. Rotu kehitettiin risteyttämällä ranskalaisia metsästyskoiria, kuten beagleja ja harrierseja. Porcelaineja käytettiin alun perin metsästyksessä, erityisesti jänisten ja muiden pienriistan metsästyksessä.

Porcelaineja arvostetaan niiden erinomaisen hajuaistin ja kestävyyden vuoksi. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Rotu on kuitenkin harvinainen, ja sitä pidetään uhanalaisena.

Porcelainen luonne

Porcelaine on ystävällinen, leikkisä ja energinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Porcelaine on myös erittäin sosiaalinen ja nauttii ihmisten seurasta. Ne ovat hyviä perhekoiria ja sopivat hyvin myös aktiivisille ihmisille, jotka harrastavat esimerkiksi agilityä tai lenkkeilyä. Porcelaine on myös erittäin utelias ja seikkailunhaluinen, joten niiden kanssa tulee olla valppaana ulkoillessa.

Porcelainen haasteet

  • Porcelainen on harvinainen koirarotu, mikä voi vaikeuttaa rodun löytämistä ja kasvattajien löytämistä.
  • Porcelainen on erittäin energinen ja aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.
  • Porcelainen voi olla haastava koulutettava, sillä ne voivat olla itsepäisiä ja omalaatuisia.
  • Porcelainen voi olla herkkä terveysongelmille, kuten nivelvaivoille ja iho-ongelmille.
  • Porcelainen tarvitsee paljon sosiaalista kanssakäymistä ja huomiota, joten niiden omistajan tulee olla valmis sitoutumaan rodun tarpeisiin.

Porcelainen koko

Porcelainen on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 55-58 cm korkeita ja narttujen noin 53-56 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 15-27 kg välillä.

Porcelainen turkinhoito

Porcelainen on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen koiran turkin terveenä ja kiiltävänä.

Porcelaisen turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi säännöllistä trimmausta. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pehmeällä harjalla poistaaksesi irtokarvat ja estääksesi takkujen muodostumisen. Koiraa kannattaa harjata vähintään kerran viikossa, mutta tarvittaessa useammin.

Koiran korvat kannattaa tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti, erityisesti jos se viettää paljon aikaa ulkona. Kynnet kannattaa leikata tarvittaessa ja hampaita harjata säännöllisesti koiran hammasharjalla ja -tahnalla.

Porcelainen ei yleensä tarvitse usein kylpyjä, mutta tarvittaessa voit pestä sen miedolla koirashampoolla. Muista kuivata koira hyvin pesun jälkeen ja varmistaa, ettei se palellu.

Porcelainen hinta

Porcelainen elinikä

Porcelaisen keskimääräinen elinikä on noin 12-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Porcelainen terveys

Porcelainen on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, Porcelaisilla voi olla alttius joillekin terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille.

On tärkeää huolehtia Porcelaisen terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi on tärkeää pitää Porcelainen turvassa loisilta ja rokottaa se säännöllisesti.

Porcelainen sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä porcelainen tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä porcelainen voi olla hieman ujo ja arka

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä porcelainen tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, sillä porcelainen on nopea oppimaan erilaisia temppuja ja tehtäviä

Porcelainen lähteet