Portuguese Podengo

Korkeus: 40-55 cm
Korkeus: 20-30 cm
Paino: 4-5 kg (uros)
Paino: 4-5 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Portugalinpodengo

Mikä on Portuguese Podengo

Portuguese Podengo on alkuperäinen koirarotu Portugalista. Se on pieni ja vilkas koira, joka on tunnettu metsästyskyvyistään. Portuguese Podengoja on kolme eri kokovaihtoehtoa: pieni, keskikokoinen ja suuri. Ne ovat älykkäitä ja itsenäisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Portuguese Podengon historia

Portuguese Podengo on vanha ja alkuperäinen koirarotu, joka on peräisin Portugalista. Rotu on ollut osa Portugalin kulttuuria ja historiaa jo vuosisatojen ajan. Podengoja on käytetty metsästyksessä, erityisesti jänisten ja muiden pienten riistaeläinten metsästyksessä.

Portuguese Podengoja on kahta eri kokoa: pieni ja keskikokoinen. Molemmat koot ovat erittäin ketteriä ja nopeita koiria, jotka ovat erinomaisia metsästyskumppaneita. Rotu on myös erittäin älykäs ja omistautunut perheelleen.

Portuguese Podengoja on arvostettu rotuna Portugalissa, mutta se on myös saavuttanut suosiota ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu energisyydestään, rohkeudestaan ja ystävällisyydestään, mikä tekee siitä suositun lemmikin monille koiranomistajille.

Portuguese Podengon luonne

Portuguese Podengo on energinen, älykäs ja rohkea rotu. Ne ovat erittäin itsenäisiä ja omistautuneita perheelleen. Podengot ovat myös erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä muita koiria ja ihmisiä kohtaan. Ne ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Podengot ovat myös erittäin uteliaita ja seikkailunhaluisia, joten niiden omistajan tulee olla valmis tarjoamaan niille paljon virikkeitä ja haasteita.

Portuguese Podengon haasteet

  • Itsensä vartiointi: Portuguese Podengo on itsenäinen ja rohkea rotu, joka saattaa olla taipuvainen vartioida reviiriään aggressiivisesti.
  • Liikunnantarve: Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Sosiaalistaminen: Portuguese Podengo saattaa olla varautunut vieraita kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää jo pentuiässä.
  • Omistajan sitoutuminen: Tämä rotu tarvitsee omistajaltaan paljon huomiota ja aikaa, jotta se pysyy onnellisena ja tyytyväisenä.

Portuguese Podengon koko

Portugalinpodengo on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 40-55 cm korkeita ja narttujen noin 35-50 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 9-18 kg välillä.

Portuguese Podengon turkinhoito

Portuguese Podengon turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Kylmällä säällä voit pukea koiralle lämpimän takin ulkoillessa.

Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Portuguese Podengo puhdistaa itsensä usein itse. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista myös tarkistaa korvat ja leikata kynnet säännöllisesti.

Portuguese Podengo voi tarvita myös säännöllistä hampaiden harjausta, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan. Muista myös tarkistaa silmät ja puhdistaa ne tarvittaessa.

Portuguese Podengon hinta

Portuguese Podengon elinikä

Portuguese Podengon elinikä vaihtelee yleisesti 12-15 vuoden välillä.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset, terveydenhuolto, ruokavalio, liikunta ja yleinen elinympäristö.

Portugalinpodengon terveys

Portugalinpodengo on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sen odotettavissa oleva elinikä on noin 12-15 vuotta.

Portugalinpodengon tulee saada riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen sen fyysisen kunnon hyvänä. Rotu voi olla altis lihavuudelle, joten ruokinnassa tulee olla tarkkana ja annostella ruoka oikein.

Portugalinpodengoilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten korvatulehduksia ja iho-ongelmia. On tärkeää tarkkailla koiran terveyttä ja hyvinvointia säännöllisesti ja viedä se eläinlääkärille tarvittaessa.

Portuguese Podengon sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Portuguese Podengo voi olla itsenäinen ja omatoiminen

– asuu maaseudulla tai omistaa suuren aidatun pihan, jossa koira voi juosta vapaasti

– haluaa koiran, joka on älykäs, utelias ja leikkisä

Portuguese Podengon lähteet