Portuguese Water Dog

Korkeus: 50-57 cm
Korkeus: noin 43-57 cm
Paino: 19-27 kg (uros)
Paino: 16-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Portugalinvesikoira

Mikä on Portuguese Water Dog

Portugalinvesikoira on keskikokoinen ja voimakas rotu, joka on peräisin Portugalista. Se on alun perin kehitetty apuna kalastuksessa ja se on erinomainen uimari. Rotu on älykäs, rohkea ja ystävällinen, ja se sopii hyvin perhekoiraksi.

Portugalinvesikoiralla on kihara turkki, joka ei irrota karvaa, mikä tekee siitä hyvän valinnan allergikoille. Rotu tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen sen mielen virkeänä. Lisäksi se on erittäin oppivainen ja motivoitunut koulutuksessa.

Portugalinvesikoiran historia

Portugalinvesikoira on peräisin Portugalista, missä sitä on käytetty kalastajien apuna jo vuosisatojen ajan. Rotu on erikoistunut avomerikalastukseen ja se on erinomainen uimari ja sukeltaja. Portugalinvesikoiria käytettiin alun perin viestinviejänä ja kalastusverkkojen valvojana, mutta nykyään ne ovat suosittuja seurakoiria ympäri maailmaa.

Portugalinvesikoiran luonne

Portugalinvesikoirat ovat älykkäitä, energisiä ja leikkisiä koiria. Ne ovat erittäin ystävällisiä ja sosiaalisia, ja ne tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Portugalinvesikoirat ovat myös erittäin rohkeita ja itsenäisiä, ja ne nauttivat uimisesta ja muista vesileikeistä. Ne ovat myös erittäin oppivaisia ja motivoituneita oppimaan uusia asioita. Portugalinvesikoirat ovat lojaaleja perheenjäseniä ja rakastavat viettää aikaa ihmistensä kanssa.

Portuguese Water Dogin haasteet

  • Portuguese Water Dogit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
  • Rotu voi olla hyvin energinen ja tarvitsee paljon stimulaatiota, jotta se ei kyllästy.
  • Portuguese Water Dogit voivat olla itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
  • Rotu voi olla altis erilaisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille.
  • Portuguese Water Dogit voivat olla hyvin seurallisia ja tarvitsevat paljon huomiota ja sosiaalista kanssakäymistä.

Portugalinvesikoiran koko

Portugalinvesikoirat ovat keskikokoisia koiria, urosten ollessa noin 50-60 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 16-27 kg välillä. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

Portugalinvesikoiran turkinhoito

Portugalinvesikoiran turkki on kihara ja tarvitsee säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita portugalinvesikoiran turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa portugalinvesikoiran turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, mieluiten päivittäin. Käytä harjaukseen kiharan turkin tarpeisiin sopivaa harjaa tai kampaa.
  • Kylpy: Kylve portugalinvesikoira tarpeen mukaan, yleensä noin kerran kuukaudessa. Käytä koiralle sopivaa shampoota ja hoitoainetta, jotka kosteuttavat ja hoitavat kiharaa turkkia.
  • Trimmaus: Tarvittaessa trimmaa portugalinvesikoiran turkkia, erityisesti tassujen ja korvien ympäriltä. Voit myös käyttää ammattilaisen apua turkin trimmauksessa.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa portugalinvesikoiran kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Varmista, että et leikkaa liian lyhyeksi ja vältä verenvuotoa.
  • Korvien puhdistus: Puhdista portugalinvesikoiran korvat säännöllisesti, noin kerran viikossa. Käytä korvien puhdistukseen koiralle sopivaa puhdistusainetta ja varmista, että korvat ovat kuivat kylvyn jälkeen.

Portugalinvesikoiran hinta

Portugalinvesikoiran elinikä

Portugalinvesikoiran elinikä on yleisesti noin 10-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään koiran elinikää.

Portugalinvesikoiran terveys

Portugalinvesikoirat ovat yleisesti terveitä rotuja, mutta kuten kaikilla koirilla, niillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia, joita portugalinvesikoirilla voi esiintyä, ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet kuten progressiivinen verkkokalvon surkastuma ja allergiat.

On tärkeää huolehtia portugalinvesikoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja asianmukaisella hoidolla. Rotu on yleensä pitkäikäinen ja monilla yksilöillä voi elää jopa 12-15 vuotta terveenä ja onnellisena.

Portugalinvesikoira sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä portugalinvesikoirat ovat älykkäitä ja tarvitsevat paljon henkistä stimulaatiota

– asuu vesistön lähellä tai on valmis viemään koiran säännöllisesti uimaan, sillä portugalinvesikoirat rakastavat vettä ja ovat erinomaisia uimareita

– haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen, mutta samalla myös valpas ja suojeleva

Portuguese Water Dogin lähteet