Pyrenean Mastiff

Korkeus: 77-81 cm
Korkeus: 75-81 cm
Paino: 100 kg (uros)
Paino: 50-65 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Pyreneittenmastiffi

Mikä on Pyrenean Mastiff

Pyrenean Mastiff on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Espanjan Pyreneiden vuoristoalueilta. Rotu tunnetaan erityisesti vartiointi- ja paimenkoirana, ja se on perinteisesti ollut suosittu karjanvartijana.

Pyrenean Mastiffilla on vahva ja rohkea luonne, mutta se on myös lempeä ja uskollinen perheenjäsen. Rotu on erittäin suojelushaluinen ja sitä käytetään edelleen karjanvartijana monissa maatiloilla Espanjassa.

Pyrenean Mastiffilla on pitkä ja tuuhea turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Rotu on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Pyrenean Mastiff on vaikuttava ja monipuolinen koirarotu, joka sopii parhaiten aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan liikunnan ja huolenpidon.

Pyrenean Mastiffin historia

Pyrenean Mastiff on vanha espanjalainen koirarotu, joka on peräisin Pyreneiden vuoristosta. Rotu on peräisin antiikin ajoilta ja sitä on käytetty paimenkoirana ja karjanvartijana vuosisatojen ajan.

Pyrenean Mastiffilla on vahvat ja suuret raajat, jotka tekevät siitä erinomaisen vartijakoiran. Rotu on myös tunnettu lempeästä luonteestaan ja hyvästä suhteesta perheeseensä.

Pyrenean Mastiffia on uhanalainen rotu, ja sitä pyritään säilyttämään ja suojellaan nykyään. Rotu on kuitenkin edelleen suosittu Espanjassa ja muissa maissa, joissa sitä käytetään edelleen paimenkoirana ja karjanvartijana.

Pyrenean Mastiffin luonne

Pyrenean Mastiff on rauhallinen, lempeä ja uskollinen koirarotu. Se on erittäin suojelushaluinen ja omistautunut perheelleen. Pyrenean Mastiff on myös älykäs ja helposti koulutettavissa. Se on yleensä ystävällinen muiden koirien ja lasten kanssa, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa, joten se sopii parhaiten aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Pyrenean Mastiffin haasteet

  • Suuri koko ja voima voivat aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa, joten kaupunkiympäristö ei välttämättä sovi tälle rodulle.
  • Saattaa olla taipumusta vahtiviettiin ja suojeluun, mikä voi aiheuttaa ongelmia vieraiden ihmisten kanssa.
  • Vaatii säännöllistä turkinhoitoa ja terveydenhuoltoa, joka voi olla aikaa vievää ja kallista.

Pyrenean Mastiffin koko

Pyrenean Mastiff on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 77-81 cm korkeita ja painoltaan noin 80-100 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 71-75 cm korkeita ja painavat noin 70-90 kg. Pyrenean Mastiffit ovat vahvoja ja lihaksikkaita koiria, joilla on vaikuttava ulkonäkö.

Pyrenean Mastiffin turkinhoito

Pyrenean Mastiff on suuri ja karvainen rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Pyrenean Mastiffin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Pyrenean Mastiffin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Pyrenean Mastiffia tarpeen mukaan, mutta älä ylitä. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Pyrenean Mastiffin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi. Liian pitkät kynnet voivat aiheuttaa epämukavuutta ja jopa vaurioittaa koiran tassuja.
  • Korvien puhdistus: Tarkista Pyrenean Mastiffin korvat säännöllisesti ja puhdista ne tarvittaessa. Likaiset korvat voivat altistaa koiran korvatulehduksille.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Pyrenean Mastiffin hampaat säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla. Hyvä suuhygienia auttaa ehkäisemään hammassairauksia.

Pyrenean Mastiffin hinta

Pyrenean Mastiffin elinikä

Pyrenean Mastiffin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään Pyrenean Mastiffin elinikää.

Pyrenean Mastiffin terveys

Pyrenean Mastiff on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia Pyrenean Mastiffin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Pyrenean Mastiffin sopii ihmisille, joka

– on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– asuu tilavassa kodissa, esimerkiksi maaseudulla tai omakotitalossa

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

– on valmis sitoutumaan rodun terveys- ja turkinhoitotarpeisiin

Pyrenean Mastiffin lähteet