Pyrenean Mountain Dog

Korkeus: 70-80 cm
Korkeus: 65-72 cm
Paino: 50-54 kg (uros)
Paino: 40-55 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Pyreneittenkoira, Pyreneittenpaimenkoira

Mikä on Pyrenean Mountain Dog

Pyrenean Mountain Dog, tunnetaan myös nimellä Pyreneittenkoira tai Pyreneittenpaimenkoira, on suuri ja voimakas rotu, joka on peräisin Ranskan ja Espanjan rajaseuduilta Pyreneiden vuoristosta. Tämä rotu on alun perin kehitetty paimentamaan karjaa ja vartioimaan tiloja vuoristoisilla alueilla.

Pyrenean Mountain Dog on rauhallinen, itsenäinen ja uskollinen koira, joka on erittäin omistautunut perheelleen. Se on myös erittäin suojelunhaluinen ja varautunut vieraita kohtaan, mikä tekee siitä erinomaisen vahtikoiran. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa liikkua, joten se sopii parhaiten aktiiviselle omistajalle, jolla on mahdollisuus tarjota sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Pyrenean Mountain Dogilla on pitkä ja tiheä turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Rotu on yleisesti terve, mutta sillä voi olla taipumusta lonkka- ja silmäsairauksiin, joten rodun kasvattajien tulisi tehdä terveystarkastuksia vanhemmille koirille ennen pentujen myymistä.

Pyrenean Mountain Dogin historia

Pyrenean Mountain Dog, tunnetaan myös nimellä Pyrenean Mastiff, on vanha rotu, joka on peräisin Pyreneiden vuoristosta Ranskasta ja Espanjasta. Rotu on perinteisesti ollut käytössä paimenkoirana, vartio- ja suojelukoirana sekä karjanvartijana.

Pyrenean Mountain Dogit ovat suuria ja voimakkaita koiria, jotka ovat tottuneet työskentelemään vaikeissa olosuhteissa vuoristossa. Niiden vahva vaisto suojella laumaa ja kotia tekee niistä erinomaisia vartio- ja suojelukoiria.

Rotu on ollut suosittu vuoristolaidunten vartijana, ja niitä on käytetty suojelemaan karjaa petoeläimiltä. Pyrenean Mountain Dogit ovat myös erittäin uskollisia ja lempeitä perheenjäseniä, jotka ovat valmiita puolustamaan omiaan tarvittaessa.

Pyrenean Mountain Dogin luonne

Pyrenean Mountain Dog eli Pyreneittenkoira on rauhallinen, itsenäinen ja uskollinen rotu. Se on perinteisesti ollut karjanpaimenkoira, joten se on myös erittäin suojelunhaluinen ja valpas. Pyreneittenkoira on yleensä lempeä ja ystävällinen perheenjäsenilleen, mutta vieraita kohtaan se saattaa olla varautunut.

Pyrenean Mountain Dogin haasteet

  • Isokokoisuus: Pyrenean Mountain Dog on suuri rotu, mikä voi aiheuttaa haasteita esimerkiksi asumistilanteessa ja matkustamisessa.
  • Itsenäisyys: Rotu on tunnettu itsenäisestä luonteestaan, mikä voi tehdä koulutuksesta haastavaa.
  • Vartiointi: Pyrenean Mountain Dog on alun perin vartiokoira, joten se saattaa olla hyvin suojelushaluinen ja varautunut vieraita kohtaan.
  • Liikunnantarve: Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Karvanhoito: Pyrenean Mountain Dogilla on pitkä ja paksu turkki, joka vaatii säännöllistä harjaamista ja hoitoa.

Pyrenean Mountain Dogin koko

Pyrenean Mountain Dog on suuri ja voimakas rotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 70-80 cm ja paino voi olla jopa 60-70 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, säkäkorkeuden ollessa noin 65-75 cm ja painon ollessa noin 50-60 kg. Tämä rotu on vahva ja kestävä, ja niillä on vaikuttava ulkonäkö.

Pyrenean Mountain Dogin turkinhoito

Pyrenean Mountain Dogin turkki on pitkä, paksu ja karhea, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita Pyrenean Mountain Dogin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Pyrenean Mountain Dogin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, erityisesti sen paksuista aluskarvaa. Tämä auttaa estämään takkujen muodostumista ja pitää turkin terveenä.
  • Kylpy: Kylve Pyrenean Mountain Dogia tarpeen mukaan, mutta älä ylitä sitä, koska liiallinen pesu voi kuivattaa sen ihon ja turkin. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Pyrenean Mountain Dogin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Korvien puhdistus: Tarkista ja puhdista Pyrenean Mountain Dogin korvat säännöllisesti, etenkin jos se viettää paljon aikaa ulkona. Käytä koirille tarkoitettuja korvanpuhdistustuotteita.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Pyrenean Mountain Dogin hampaita säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

Pyrenean Mountain Dogin hinta

Pyrenean Mountain Dogin elinikä

Pyrenean Mountain Dogin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Hyvä ravitsemus, säännöllinen liikunta ja säännölliset eläinlääkärintarkastukset voivat auttaa pidentämään Pyrenean Mountain Dogin elinikää.

Pyrenean Mountain Dogin terveys

Pyrenean Mountain Dog on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja sydänongelmat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Pyrenean Mountain Dog sopii ihmisille, joka

etsii suurikokoista ja vahvaa koiraa, joka on samalla lempeä ja rauhallinen.

haluaa koiran, joka on erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen.

on valmis sitoutumaan säännölliseen ja pitkäjänteiseen koulutukseen ja sosiaalistamiseen.

asuu alueella, jossa on tilaa ja mahdollisuus tarjota koiralle runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja.

Pyrenean Mountain Dogin lähteet