Pyrenean Shepherd

Korkeus: 40-50 cm
Korkeus: 40-50 cm
Paino: 10-15 kg (uros)
Paino: 10-15 kg (naaras)
Elinikä: 15-17 vuotta

Pyreneittenpaimenkoira

Mikä on Pyrenean Shepherd

Pyrenean Shepherd on pieni ja vilkas koirarotu, joka on peräisin Ranskan Pyreneiden vuoristoalueilta. Tämä rotu tunnetaan erityisesti paimenkoirana, ja se on erittäin älykäs ja energinen.

Pyrenean Shepherd on keskikokoinen koira, jolla on pitkä ja karhea turkki. Niitä on sekä lyhytkarvaisia että pitkäkarvaisia yksilöitä. Rotu on erittäin nopea ja ketterä, ja se on tottunut työskentelemään vaikeissa maastoissa.

Nämä koirat ovat erittäin uskollisia ja omistautuneita perheelleen, mutta ne voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Pyrenean Shepherd tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Kokonaisuudessaan Pyrenean Shepherd on loistava valinta aktiiviselle omistajalle, joka haluaa koiran, joka on älykäs, energinen ja omistautunut.

Pyrenean Shepherdin historia

Pyrenean Shepherd on vanha ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Pyreneiden vuoristosta. Rotu on perinteisesti ollut paimenkoirana, auttaen karjankasvattajia vuoristoalueilla. Pyrenean Shepherdit ovat pienikokoisia ja ketteriä koiria, jotka ovat erinomaisia karjan paimentamisessa vaikeassa maastossa.

Rotu on ollut suosittu Ranskassa jo vuosisatojen ajan, mutta se on harvinaisempi muualla maailmassa. Pyrenean Shepherdit ovat älykkäitä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Pyrenean Shepherdin luonne

Pyrenean Shepherd on älykäs, vilkas ja uskollinen koirarotu. Ne ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Pyrenean Shepherdit ovat myös erittäin herkkiä ja hermostuvat helposti, joten niiden koulutuksessa kannattaa käyttää positiivisia ja lempeitä metodeja. Ne ovat erinomaisia paimenkoiria ja ovat luonteeltaan rohkeita ja valppaita. Pyrenean Shepherdit ovat yleensä hyvin kiintyneitä perheeseensä ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa.

Pyrenean Shepherdin haasteet

 • Paimenkoiran vaistot voivat aiheuttaa haasteita kaupunkiympäristössä, jossa ei ole mahdollisuutta laumaelämään.
 • Pyrenean Shepherd tarvitsee paljon liikuntaa ja aktivointia, joten sen omistajan tulee olla valmis sitoutumaan aktiiviseen elämäntapaan.
 • Rotu saattaa olla varautunut vieraita kohtaan, joten sosiaalistaminen ja tottelevaisuuskoulutus ovat tärkeitä.
 • Pyrenean Shepherdillä voi olla taipumusta ylipainoon, joten ruokavalion ja liikunnan tasapaino on pidettävä hallinnassa.

  Pyrenean Shepherdin koko

  Pyrenean Shepherd on pienikokoinen koira, urosten ollessa noin 40-50 cm korkeita ja narttujen noin 38-48 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 8-15 kg välillä.

  Pyrenean Shepherdin turkinhoito

  Pyrenean Shepherd on pienikokoinen ja aktiivinen rotu, jolla on kaksi erilaista turkkityyppiä: pitkäkarvainen ja lyhytkarvainen. Molemmat turkkityypit vaativat säännöllistä hoitoa pitääkseen turkin terveenä ja kauniina.

  Pitkäkarvaisen Pyrenean Shepherdin turkki tulee harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Harjaus auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, ja varmista että saat harjattua myös turkin pohjasta asti.

  Lyhytkarvaisen Pyrenean Shepherdin turkki ei vaadi yhtä tiheää harjaamista kuin pitkäkarvaisen, mutta sekin hyötyy säännöllisestä harjauksesta. Harjaa lyhytkarvaista Pyrenean Shepherdia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin kiiltävänä.

  Molempien turkkityyppien kylpeminen on tarpeen vain tarvittaessa, esimerkiksi jos koira on päässyt kuraan tai muuhun likaan. Käytä koiralle sopivaa shampoota ja varmista että huuhtelet turkin huolellisesti pesun jälkeen.

  Lisäksi on tärkeää tarkistaa Pyrenean Shepherdin korvat ja kynnet säännöllisesti. Puhdista korvat tarvittaessa ja leikkaa kynnet asianmukaisilla kynsisaksilla.

  Pyrenean Shepherdin hinta

  Pyrenean Shepherdin elinikä

  Pyrenean Shepherdin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Pyrenean Shepherdin elinikää.

  Pyrenean Shepherdin terveys

  Pyrenean Shepherd on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin sairauksille, kuten lonkkaniveldysplasialle ja silmäsairauksille. On tärkeää pitää Pyrenean Shepherdit terveinä ja aktiivisina liikunnan avulla, jotta ne pysyvät terveinä ja onnellisina.

  Pyrenean Shepherdin sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja energinen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Pyrenean Shepherd voi olla hieman taipuvainen omistajaansa kohtaan.

  asuu maaseudulla tai omistaa suuren aidatun pihan, sillä Pyrenean Shepherdilla on vahva vaisto vartioida ja suojella reviiriään.

  Pyrenean Shepherdin lähteet