Rat Terrier

Korkeus: 25-40 cm
Korkeus: 25-30 cm
Paino: 4-6 kg (uros)
Paino: 4-6 kg (naaras)
Elinikä: 15-18 vuotta

Amerikanrotuterrieri, Deckerinrotuterrieri, Teddy Roosevelt Terrier

Mikä on Rat Terrier

Rat Terrier on pieni ja energinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Ne ovat alun perin kehitetty maatiloille ja kaupunkien taloihin rotta- ja hiiriongelmien torjuntaan. Rotu on älykäs, rohkea ja leikkisä, ja se on erinomainen seurakoira aktiiviselle omistajalle.

Rat Terrierit ovat yleensä noin 25-40 senttimetriä korkeita ja painavat noin 4-10 kiloa. Niillä on lyhyt, tiheä turkki, joka voi olla eri värejä kuten valkoinen, musta, ruskea tai punainen. Rotu on tunnettu myös pitkästä hännästään ja suurista, pystykorvaisista korvistaan.

Nämä koirat ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Rat Terrierit ovat yleensä helppo kouluttaa, mutta niillä voi olla taipumusta olla itsepäisiä, joten johdonmukainen ja positiivinen koulutus on tärkeää.

Rat Terrierin historia

Rat Terrier on Yhdysvalloista kotoisin oleva koirarotu, joka on alun perin kehitetty maatilojen ja maatilojen omistajien tarpeisiin. Rotu on saanut nimensä kyvystään metsästää ja tappaa rottia ja muita tuholaisia.

Rat Terrierit ovat olleet suosittuja työkoiria Yhdysvalloissa jo 1800-luvulta lähtien. Ne ovat monipuolisia ja energisiä koiria, jotka ovat erinomaisia metsästäjiä ja vahtikoiria. Rotu on myös suosittu seurakoira, sillä ne ovat älykkäitä, leikkisiä ja helppoja kouluttaa.

Rat Terrierit ovat pienikokoisia koiria, joiden korkeus vaihtelee noin 25-40 senttimetrin välillä. Ne ovat yleensä valkoisia, mustia ja ruskeita, mutta rotuun kuuluu myös muita värejä ja kuviointeja.

Nykyään Rat Terrierit ovat edelleen suosittuja Yhdysvalloissa sekä muissa maissa ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu energisyydestään, älykkyydestään ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Rat Terrierin luonne

Rat Terrier on energinen, älykäs ja rohkea koirarotu. Ne ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Rat Terrierit ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat usein leikkisiä ja iloisia koiria, jotka ovat valmiita ottamaan osaa erilaisiin aktiviteetteihin.

Rat Terrierin haasteet

 • Energia: Rat Terrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisinä ja terveinä.
 • Omistautuminen: Tämä rotu on erittäin omistautunut omistajalleen ja kaipaa paljon huomiota ja seuraa.
 • Sosiaalisuus: Rat Terrierit voivat olla hieman ujoja vieraita kohtaan ja tarvitsevat sosiaalistamista ja totuttelua erilaisiin tilanteisiin.
 • Metsästysvietti: Koska Rot Terrierit ovat alun perin metsästyskoiria, niillä voi olla voimakas metsästysvietti ja taipumus jahtailla pieniä eläimiä.
 • Koulutettavuus: Rot Terrierit ovat älykkäitä, mutta myös itsepäisiä, joten niiden kouluttaminen voi vaatia kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta.

  Rat Terrierin koko

  Rat Terrier on pienikokoinen koira, joka painaa yleensä noin 4-6 kiloa ja on noin 25-40 senttimetriä korkea olkapäistä maahan. Ne ovat siis kompaktin kokoisia koiria, jotka sopivat hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

  Rat Terrierin turkinhoito

  Rat Terrier on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi kovin paljon turkinhoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumisualla tai harjalla harjaamiseen.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista, ellei koira ole erityisen likainen. Muista kuitenkin käyttää koirille tarkoitettua shampoota, jotta et vahingoita koiran ihoa tai turkkia.

  Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa esimerkiksi kynsien leikkaamisen yhteydessä. Tarkista myös koiran korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältät korvatulehduksia.

  Älä unohda myöskään hampaiden harjaamista ja kynsien leikkaamista säännöllisesti. Näin pidät koiran terveenä ja hyvinvoivana.

  Rat Terrierin hinta

  Rat Terrierin elinikä

  Rat Terrierin elinikä on yleisesti 12-18 vuotta.

  Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Rat Terrierin terveys

  Rat Terrier on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin terveysongelmille, kuten allergioille, silmäongelmille ja polvilumpion sijoiltaanmenolle. On tärkeää pitää Rat Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja huolehtia sen terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla.

  Rat Terrierin sopii ihmisille, joka

  etsii aktiivista ja energistä koiraa, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Rot Terrierit voivat olla itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ohjausta.

  asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Rot Terrierit tarvitsevat tilaa juosta ja leikkiä.

  on valmis tarjoamaan Rot Terrierille henkistä stimulaatiota ja aktiviteetteja, kuten agilityä tai hajutyöskentelyä.

  Rat Terrierin lähteet