Russian-European Laika

Korkeus: 52-58 cm
Korkeus: 52-58 cm
Paino: 20-23 kg (uros)
Paino: 16-23 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Karjalankarhukoira, Venäjänkarhukoira

Mikä on Russian-European Laika

Venäjän-eurooppalainen laika on vanha pohjoismainen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Venäjältä ja Euroopasta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on alun perin kehitetty metsästykseen ja vahtitehtäviin.

Tämä rotu on älykäs, rohkea ja itsenäinen, mutta samalla se on myös uskollinen ja kiintynyt perheeseensä. Venäjän-eurooppalainen laika on erinomainen metsästyskumppani, joka on erikoistunut metsästämään pienriistaa ja jäljittämään saalista.

Nämä koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Venäjän-eurooppalainen laika on harvinainen rotu, mutta se on erinomainen valinta aktiiviselle ja kokeneelle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan liikunnan ja stimulaation.

Venäjän-eurooppalaisen laikan historia

Venäjän-eurooppalainen laika on vanha pohjoismainen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Venäjältä ja muista Itä-Euroopan maista. Rotu on kehittynyt alkuperäisistä pohjoismaisista metsästyskoirista, joita käytettiin metsästykseen ja vahtikoirina.

Laikat ovat olleet suosittuja metsästyskumppaneita ja seuralaisia venäläisille metsästäjille vuosisatojen ajan. Ne ovat erinomaisia metsästyskoiria, jotka ovat erikoistuneet metsästämään pienriistaa, kuten lintuja ja jäniksiä.

Rotu on tunnettu myös hyvästä haukusta ja erinomaisesta hajuaististaan. Laikat ovat älykkäitä, itsenäisiä ja rohkeita koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Venäjän-eurooppalaisen laikan luonne

Russian-European Laika on älykäs, itsenäinen ja rohkea koirarotu. Se on erittäin energinen ja aktiivinen, ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Laika on myös erittäin omistautunut perheelleen ja saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Se on erinomainen metsästyskoira ja sillä on vahva saalisvietti. Laika on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia tehtäviä ja temppuja.

Venäjän-eurooppalaisen laikan haasteet

  • Itsenäinen ja omatoiminen luonne, voi olla haastava koulutettava
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä
  • Sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira ei ole arka tai aggressiivinen vieraita kohtaan
  • Voi olla taipumus metsästysviettiin, mikä voi aiheuttaa ongelmia muiden eläinten kanssa
  • Terveysongelmat voivat olla yleisiä tietyissä linjoissa, kuten lonkkavika

Venäjän-eurooppalaisen laikan koko

Venäjän-eurooppalainen laika on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 52-58 cm korkeita ja narttujen 48-56 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kg välillä.

Venäjän-eurooppalaisen laikan turkinhoito

Venäjän-eurooppalaisen laikan turkki on lyhyt ja tiheä, eikä vaadi paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraasi säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Harjaamalla koiraasi viikoittain poistat irtoavan karvan ja estät takkujen muodostumisen.

Kylpeminen ei ole välttämätöntä usein, sillä laikan turkki hylkii likaa ja vettä melko hyvin. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koirasi miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen on hyvä tehdä säännöllisesti. Tarkista myös silmien kunto ja puhdista tarvittaessa.

Venäjän-eurooppalaisen laikan hinta

Venäjän-eurooppalaisen laikan elinikä

Venäjän-eurooppalaisen laikan elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Venäjän-eurooppalaisen laikan terveys

Venäjän-eurooppalaisen laikan terveys on yleisesti hyvä, sillä rotu on perinteisesti ollut terve ja kestävä. Laikat ovat luonteeltaan aktiivisia ja energisiä koiria, joten niiden terveyden ylläpitäminen vaatii riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Yleisimpiä terveysongelmia, joita venäjän-eurooppalaisilla laikoilla voi esiintyä, ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia sekä silmäsairaudet. Rotu voi myös olla altis allergioille ja iho-ongelmille, joten ruokavalion ja ihonhoidon tulee olla huolellisesti harkittuja.

On tärkeää huolehtia venäjän-eurooppalaisen laikan terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, rokotuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla. Lisäksi on tärkeää tarjota koiralle riittävästi liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pitääkseen sen terveenä ja onnellisena.

Russian-European Laikan sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Laika voi olla itsenäinen ja haastava rotu

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Laika tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– on valmis tarjoamaan Laikalle henkistä stimulaatiota ja aktivointia, sillä rotu on älykäs ja tarvitsee tekemistä

Russian-European Laikan lähteet