Russian Toy

Korkeus: 20-28 cm
Korkeus: 20-28 cm
Paino: 1-3 kg (uros)
Paino: 1-3 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Venäjän lelu, venäjänvinttikoira

Mikä on Russian Toy

Russian Toy on pienikokoinen koirarotu, joka on peräisin Venäjältä. Se on elegantti ja siro rotu, joka tunnetaan erityisesti pitkästä ja silkkisestä turkistaan. Russian Toyta on kahta eri kokovaihtoehtoa: lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen.

Nämä koirat ovat älykkäitä, leikkisiä ja seurallisia. Ne ovat myös erittäin uskollisia omistajalleen ja nauttivat ihmisseurasta. Russian Toyt ovat hyviä perhekoiria, mutta niiden herkkä luonne vaatii lempeää käsittelyä ja positiivista vahvistamista koulutuksessa.

Vaikka Russian Toyt ovat pienikokoisia, ne tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Ne soveltuvat hyvin myös asumaan kerrostaloissa, kunhan niille tarjotaan riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Russian Toy:n historia

Russian Toy on pienikokoinen koirarotu, joka on peräisin Venäjältä. Rotu tunnetaan myös nimellä Russkiy Toy. Russian Toy on peräisin 1800-luvulta, jolloin se kehitettiin seurakoiraksi Venäjän hoveihin ja aatelisperheisiin.

Rotu oli alun perin suosittu tsaarin hoveissa ja sittemmin myös tavallisten venäläisten keskuudessa. Russian Toy oli arvostettu seurakoira, joka oli tunnettu elegantista ulkonäöstään ja ystävällisestä luonteestaan.

Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista Venäjän vallankumouksen ja toisen maailmansodan aikana, mutta sittemmin sitä on onnistuttu elvyttämään ja se on saavuttanut suosiota myös muualla maailmassa.

Nykyään Russian Toy on edelleen suosittu seurakoira, joka tunnetaan leikkisästä ja seurallisesta luonteestaan. Rotu on myös erittäin pienikokoinen, mikä tekee siitä suositun valinnan kaupunkiympäristöihin.

Russian Toy:n luonne

Russian Toy on älykäs, eloisa ja leikkisä rotu. Ne ovat yleensä hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Russian Toyt ovat myös rohkeita ja uteliaita, ja ne nauttivat uusien asioiden oppimisesta. Ne voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan, mutta ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä muiden koirien kanssa.

Russian Toyn haasteet

 • Pieni koko voi aiheuttaa haasteita terveyden ja turkin hoidossa
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena
 • Saattaa olla arka ja ujo vieraita ihmisiä kohtaan
 • Tarvitsee paljon sosiaalista kanssakäymistä ja huomiota pysyäkseen onnellisena
 • Saattaa olla vaikea kouluttaa, koska on älykäs ja omatoiminen

  Venäjän lelukoira

  Venäjän lelukoira on pienikokoinen rotu, joka painaa yleensä alle 3 kiloa ja on noin 20-28 cm korkea. Ne ovat siis hyvin pieniä ja kevyitä koiria.

  Venäjänleluterrierin turkinhoito

  Venäjänleluterrierin turkki on lyhyt ja sileä, joten sen hoitaminen on yleensä melko helppoa. Turkki ei vaadi säännöllistä trimmausta, mutta sitä tulee harjata säännöllisesti pitääkseen sen kiiltävänä ja terveenä.

  Harjaa venäjänleluterrierin turkkia vähintään kerran viikossa pehmeällä harjalla tai kammalla poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Kylpyä venäjänleluterrieri tarvitsee harvoin, mutta tarvittaessa voit pestä sen miedolla koirashampoolla.

  Trimmaa venäjänleluterrierin kynnet säännöllisesti ja tarkista korvat viikoittain mahdollisten tulehdusten varalta. Pidä myös huolta hampaiden harjauksesta ja suuhygieniasta.

  Venäjän leluterrierin hinta

  Russian Toy -koiran elinikä

  Russian Toy -koiran elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista pitämällä se aktiivisena, tarjoamalla sille laadukasta ravintoa ja säännöllistä eläinlääkärin tarkastusta.

  Venäjänvinttikoiran terveys

  Venäjänvinttikoirat ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, niillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia venäjänvinttikoirilla voivat olla sydänongelmat, silmäsairaudet ja polvilumpion sijoiltaanmeno. On tärkeää huolehtia venäjänvinttikoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Russian Toyn sopii ihmisille, joka

  – etsii pientä ja seurallista koiraa

  – haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

  – pystyy tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralle

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  Russian Toyn lähteet