Saarloos Wolfdog

Korkeus: 65-75 cm
Korkeus: 60-75 cm
Paino: 36-41 kg (uros)
Paino: 30-40 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Hollannin susikoira

Mikä on Saarloos Wolfdog

Saarloos Wolfdog on koirarotu, joka on peräisin Alankomaista. Rotu on saanut nimensä sen kehittäjän, Leendert Saarloosin mukaan. Saarloos halusi luoda koirarodun, joka olisi lähempänä susia ja hän risteytti saksanpaimenkoiran ja susinartun saadakseen aikaan tämän rodun.

Saarloos Wolfdog on suuri ja vahva rotu, joka muistuttaa ulkonäöltään susia. Ne ovat älykkäitä, itsenäisiä ja varovaisia vieraita kohtaan. Rotu on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.

Saarloos Wolfdog on harvinainen rotu, ja se soveltuu parhaiten aktiivisille omistajille, jotka pystyvät tarjoamaan sille tarvittavan liikunnan ja stimulaation.

Saarloos Wolfdogin historia

Saarloos Wolfdog on koirarotu, joka on peräisin Alankomaista. Rotu on nimetty sen kehittäjän, Leendert Saarloosin mukaan. Saarloos halusi luoda uudenlaisen koirarodun, joka olisi lähempänä susia ja säilyttäisi niiden villin ulkonäön ja käyttäytymisen.

Saarloos risteytti saksanpaimenkoiran ja susien välillä 1930-luvulla. Hän halusi luoda koiran, joka olisi uskollinen ja luotettava, mutta samalla myös itsenäinen ja villi. Saarloos Wolfdogit ovatkin säilyttäneet susimaisen ulkonäön ja vaiston, mutta ovat samalla hyvin uskollisia ja omistautuneita perheelleen.

Saarloos Wolfdogit ovat harvinaisia ja suosittuja erityisesti Alankomaissa ja muissa Euroopan maissa. Rotu on edelleen suhteellisen nuori, mutta se on saavuttanut suosiota erityisesti harrastajien keskuudessa, jotka arvostavat sen villiä ulkonäköä ja uskollista luonnetta.

Saarloos Wolfdogin luonne

Saarloos Wolfdog on itsenäinen, älykäs ja varautunut rotu. Se perii susikoiran luonteenpiirteitä, kuten vahvan vahtivietin ja reviirin puolustamisen. Saarloos Wolfdog on yleensä hyvin uskollinen omistajalleen, mutta se saattaa olla vieraille varautunut ja jopa arka. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä ja terveenä.

Saarloos Wolfdogin haasteet

  • Luonnonvarainen susi – Saarloos Wolfdog on jalostettu risteyttämällä susia ja saksanpaimenkoiria, mikä voi aiheuttaa haasteita niiden käyttäytymisessä ja koulutettavuudessa.
  • Liikunnantarve – Saarloos Wolfdog on erittäin energinen rotu, jolla on suuri tarve liikuntaan ja aktiviteetteihin. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
  • Sosiaalistaminen – Koska Saarloos Wolfdogilla on susimaisia piirteitä, ne voivat olla arkoja ja varautuneita vieraita ihmisiä kohtaan. Niiden sosiaalistaminen ja totuttaminen erilaisiin tilanteisiin on tärkeää jo pentuiässä.
  • Omistajan sitoutuminen – Saarloos Wolfdog on älykäs ja vaativa rotu, joka tarvitsee omistajaltaan paljon aikaa ja huomiota. Omistajan tulee olla valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Saarloos Wolfdogin koko

Saarloos Wolfdog on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 65-75 cm korkeita ja narttujen 60-70 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 30-40 kg välillä.

Saarloos Wolfdogin turkinhoito

Saarloos Wolfdogin turkki on keskipitkä, paksu ja karhea. Sen turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

Harjaa Saarloos Wolfdogia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka ei vahingoita koiran ihoa.

Kylpyjä Saarloos Wolfdogille ei tarvitse antaa usein, sillä se puhdistaa itsensä usein itse. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla ja huolellisesti huuhtelemalla sen turkin.

Trimmausta Saarloos Wolfdog ei yleensä tarvitse, mutta tarkista säännöllisesti koiran korvat, kynnet ja hampaat. Pidä ne puhtaina ja terveinä, ja tarvittaessa ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Saarloos Wolfdogin hinta

Saarloos Wolfdogin elinikä

Saarloos Wolfdogin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Hyvä hoito ja terveellinen elämäntapa voivat pidentää Saarloos Wolfdogin elinikää. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

Saarloos Wolfdogin terveys

Saarloos Wolfdog on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on kuitenkin altis lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle, joten on tärkeää varmistaa, että jalostukseen käytettävät yksilöt ovat terveitä ja testattuja.

Rotu voi myös olla herkkä tietyille rokotuksille ja lääkkeille, joten omistajan tulee olla tietoinen tästä ja keskustella eläinlääkärin kanssa ennen hoitojen antamista.

Saarloos Wolfdog tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat avainasemassa tämän rodun hyvinvoinnin kannalta.

Saarloos Wolfdog sopii ihmisille, joka

on aktiivinen ja omistautunut koiranomistaja. Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Saarloos Wolfdog on myös älykäs ja itsenäinen rotu, joten omistajan tulee olla valmis tarjoamaan sille haastetta ja stimulaatiota. Lisäksi tämä rotu vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta, jotta se oppii käyttäytymään hyvin. Saarloos Wolfdog sopii parhaiten kokeneelle koiranomistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan määrän huomiota ja hoivaa.

Saarloos Wolfdogn lähteet