Saarloosin susikoira

Korkeus: 65-75 cm
Korkeus: 60-75 cm
Paino: 36-41 kg (uros)
Paino: 30-40 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Hollannin susikoira

Mikä on Saarloosin susikoira

Saarloosin susikoira on harvinainen ja alkuperäinen koirarotu, joka on peräisin Alankomaista. Rotu on saanut nimensä sen kehittäjästä, Leendert Saarloosista, joka risteytti saksanpaimenkoiran ja susinartun luodakseen tämän rodun.

Saarloosin susikoirat ovat suuria ja voimakkaita koiria, joilla on villi ulkonäkö ja vahva vaisto. Ne ovat älykkäitä ja itsenäisiä koiria, jotka tarvitsevat johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista. Ne ovat yleensä varautuneita vieraita kohtaan, mutta uskollisia ja suojelevia perheenjäseniä.

Tämä rotu on edelleen melko harvinainen, mutta se on saavuttanut suosiota harrastajien keskuudessa. Saarloosin susikoirat ovat aktiivisia ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Saarloosin susikoiran historia

Saarloosin susikoira on hollantilainen koirarotu, joka on kehitetty risteyttämällä saksanpaimenkoiraa ja susia. Rotu sai nimensä perustajansa, Leendert Saarloosin, mukaan.

Leendert Saarloos halusi luoda uudenlaisen koirarodun, joka olisi vahva ja kestävä, mutta samalla uskollinen ja tottelevainen omistajalleen. Hän risteytti saksanpaimenkoiran ja susia saadakseen aikaan tämän haluamansa ominaisuudet.

Saarloosin susikoira on edelleen harvinainen rotu, mutta se on saavuttanut suosiota erityisesti harrastajien keskuudessa. Rotu on tunnettu älykkyydestään, itsenäisyydestään ja vahvasta vaistostaan.

Saarloosin susikoira

Saarloosin susikoira on itsenäinen, varautunut ja älykäs rotu. Se on perinteisesti käytetty paimen- ja vartiokoirana, ja se on erittäin uskollinen omistajalleen. Saarloosin susikoira on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on yleensä varovainen vieraita kohtaan, mutta hyvin kiintynyt perheeseensä. Rotu on myös erittäin herkkä ja vaatii lempeää ja johdonmukaista koulutusta.

Saarloosin susikoiran haasteet

Saarloosin susikoirat ovat hyvin itsenäisiä ja vaativat johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta. Niiden susimainen luonne tekee niistä haastavia lemmikkejä kaikille, jotka eivät ole kokeneita koiranomistajia. Ne voivat olla arkoja ja varautuneita vieraita kohtaan, mikä voi aiheuttaa ongelmia sosiaalistamisessa. Lisäksi niillä on voimakas saalistusvietti, mikä voi tehdä niistä vaikeita pitää irti hihnassa ulkoillessa. Saarloosin susikoirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktivointia, joten niiden omistajan tulee olla valmis sitoutumaan niiden tarpeisiin.

Saarloosin susikoiran koko

Saarloosin susikoira on suuri ja vahva rotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 65-75 cm ja narttujen hieman pienempi, noin 60-70 cm. Paino vaihtelee yleensä 30-40 kg välillä.

Saarloosin susikoiran turkinhoito

Saarloosin susikoiran turkki on lyhyt ja tiheä, eikä se vaadi paljoa hoitoa. Koiran turkkia on hyvä harjata säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa, poistaakseen irtoavan karvan ja pitääkseen turkin hyvässä kunnossa.

Koiran peseminen ei yleensä ole tarpeellista usein, sillä Saarloosin susikoira puhdistaa itsensä luonnollisesti. Pesemiseen kannattaa kuitenkin käyttää koiralle sopivaa shampoota ja hoitoainetta, jotta turkki pysyy pehmeänä ja kiiltävänä.

Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa, ja se kannattaa tehdä säännöllisesti. Koiran korvat on myös hyvä tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä.

Yleisesti ottaen Saarloosin susikoiran turkinhoito on melko helppoa ja vaatii vain säännöllistä harjaamista ja perushygieniaa. Muista kuitenkin tarkistaa koiran turkki ja iho säännöllisesti mahdollisten ongelmien varalta.

Saarloosin susikoiran hinta

Saarloosin susikoiran elinikä

Saarloosin susikoiran elinikä on keskimäärin noin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Saarloosin susikoiran terveys

Saarloosin susikoirat ovat yleisesti terveitä koiria, joilla ei ole rotuun liittyviä perinnöllisiä sairauksia. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, myös Saarloosin susikoirilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia.

On tärkeää huolehtia Saarloosin susikoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä perushoidolla. Lisäksi kasvattajan huolellinen valinta ja rotukohtaisten terveystutkimusten tekeminen ennen pentujen luovutusta voivat auttaa vähentämään perinnöllisten sairauksien riskiä.

Saarloosin susikoira sopii ihmisille, joka

– on kokenut koiran omistaja

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen

– pystyy tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralle

– on valmis sitoutumaan johdonmukaiseen ja kärsivälliseen koulutukseen

Saarloosin susikoiran lähteet