Schillerstövare

Korkeus: noin 53-61 cm
Korkeus: 53-61 cm
Paino: 18-25 kg (uros)
Paino: 16-20 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Ruotsinajokoira

Mikä on Schillerstövare

Schillerstövare on ruotsalainen koirarotu, joka on peräisin 1800-luvun lopulta. Se on metsästyskoira, joka on erikoistunut ajamaan riistaa, erityisesti hirviä ja peuroja. Schillerstövare on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkä ja tiheä turkki. Rotu on älykäs, rohkea ja itsenäinen, mutta myös ystävällinen ja hellyydenkipeä perheenjäsen. Schillerstövare on aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Schillerstövaren historia

Schillerstövare on ruotsalainen koirarotu, joka on saanut nimensä runoilija ja kirjailija Friedrich Schillerin mukaan. Rotu on peräisin Ruotsista ja se on kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti ajavaksi koiraksi. Schillerstövare on perinteisesti käytetty metsästämään hirviä ja muita suurriistaeläimiä.

Rotu on syntynyt risteyttämällä erilaisia ajavia koirarotuja, kuten beagleja, berninpaimenkoiria ja ruotsalaisia ajokoiria. Schillerstövare on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen hajuaisti ja hyvä kestävyys. Rotu on suosittu metsästyskoira Ruotsissa ja se on myös alkanut saada jalansijaa muissa maissa.

Schillerstövaren luonne

Schillerstövare on aktiivinen, itsenäinen ja rohkea metsästyskoira. Se on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Schillerstövare on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja omatoiminen. Se on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Schillerstövare on myös erinomainen metsästyskoira, joka nauttii työskentelystä ja seuraa hajuaan innokkaasti.

Schillerstövaren haasteet

 • Alhainen älykkyys: Schillerstövare on tunnettu alhaisesta älykkyydestään, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.
 • Itsepäisyys: Tämä rotu voi olla hyvin itsepäinen ja omalaatuinen, mikä voi vaikeuttaa sen tottelevaisuuden ja yhteistyön saavuttamista.
 • Liikunnantarve: Schillerstövare tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena, mikä voi olla haasteellista omistajille, joilla ei ole paljon aikaa tai energiaa.
 • Aggressiivisuus: Joillain yksilöillä voi olla taipumusta aggressiiviseen käytökseen, mikä vaatii johdonmukaista ja ammattitaitoista koulutusta.

  Schillerstövaren koko

  Schillerstövare on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 53-61 cm ja narttujen 49-57 cm. Paino vaihtelee yleensä 16-25 kg välillä.

  Schillerstövaren turkinhoito

  Schillerstövaren turkki on lyhyt, tiheä ja sileä. Sen hoitaminen on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä.

  Harjaa Schillerstövaren turkkia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtokarvat ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen kumisualla tai kumisella harjalla, joka poistaa tehokkaasti irtoavan karvan.

  Pese Schillerstövaren turkki tarvittaessa miedolla koirashampoolla. Vältä liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Kuivaa koira huolellisesti pesun jälkeen ja varmista, että turkki on täysin kuiva ennen ulos menemistä.

  Trimmaa Schillerstövaren korvat säännöllisesti ja tarkista ne viikoittain mahdollisten tulehdusten varalta. Puhdista korvat tarvittaessa koiran korvien puhdistusaineella.

  Leikkaa Schillerstövaren kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Käytä kynsisaksia tai kynsileikkureita ja varo leikkaamasta liian lyhyeksi, jotta vältät verenvuodon.

  Schillerstövaren hinta

  Schillerstövaren elinikä

  Schillerstövaren elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja hoito. Hyvin hoidettu ja terve Schillerstövare voi elää jopa 14 vuotiaaksi.

  Schillerstövaren terveys

  Schillerstövare on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, Schillerstövareilla voi olla alttius joillekin terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille.

  On tärkeää huolehtia Schillerstövaren terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä perushoidolla. Näin voidaan varmistaa, että Schillerstövare pysyy terveenä ja onnellisena koko elämänsä ajan.

  Schillerstövaren sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Schillerstövare tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Schillerstövare voi olla itsepäinen ja vaatii johdonmukaista koulutusta

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Schillerstövare tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis antamaan koiralleen paljon huomiota ja aikaa, sillä Schillerstövare on seurallinen rotu ja kaipaa ihmisen seuraa

  Schillerstövaren lähteet