Scottish Terrier

Korkeus: noin 25-28 cm
Korkeus: noin 25-28 cm
Paino: 8-10 kg (uros)
Paino: 8-10 kg (naaras)
Elinikä: 11-13 vuotta

Skotlanninterrieri

Mikä on Scottish Terrier

Scottish Terrier eli skotlanninterrieri on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Ne ovat tunnettuja omistautuneisuudestaan ja rohkeudestaan, ja ne ovat myös erittäin itsenäisiä ja itsepäisiä. Skotlanninterrierit ovat erinomaisia vahtikoiria ja ne ovat myös erittäin energisiä ja leikkisiä.

Heidän karvapeitteensä on karkea ja tiheä, ja se vaatii säännöllistä hoitoa. Skotlanninterrierit ovat myös alttiita tietyille terveysongelmille, kuten sydän- ja iho-ongelmille, joten niiden terveydestä on huolehdittava hyvin.

Skotlanninterrierit ovat lojaaleja perheenjäseniä ja he ovat erinomaisia seuralaisia aktiivisille omistajille. He tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Scottish Terrierin historia

Scottish Terrier eli skotlanninterrieri on peräisin Skotlannista ja se on yksi vanhimmista terrieriroduista. Rotu kehittyi 1800-luvun alkupuolella Skotlannin ylämailla ja sitä käytettiin alun perin metsästykseen pienriistan, kuten jänisten ja kettujen, parissa.

Scottish Terrier tunnetaan myös lempinimellä ”Scottie” ja se on pienikokoinen, mutta rohkea ja itsenäinen koira. Rotu on suosittu niin seurakoirana kuin näyttelykoirana ympäri maailmaa.

Scottish Terrierin tunnusomaisia piirteitä ovat sen karkea ja tiheä turkki, pystykorvat ja voimakas luonne. Rotu on myös tunnettu siitä, että se on hyvin omistautunut ja uskollinen perheelleen.

Scottish Terrierin luonne

Scottish Terrier on rohkea, itsenäinen ja itsepäinen rotu. Ne ovat yleensä hyvin omistautuneita perheelleen, mutta saattavat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Scottish Terrierit ovat älykkäitä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne voivat olla hieman taipuvaisia omistajansa määräilyyn, joten johdonmukainen ja lempeä koulutus on tärkeää. Scottish Terrierit ovat myös erittäin suojelushaluisia ja voivat olla hyviä vahtikoiria. Yleisesti ottaen ne ovat lojaaleja ja rakastavia perheenjäseniä.

Scottish Terrierin haasteet

  • Taipumus olla itsenäinen ja omatoiminen, mikä voi vaikeuttaa koulutusta.
  • Saattaa olla taipumus olla aggressiivinen muita koiria kohtaan, erityisesti samaa sukupuolta olevia.
  • Voi olla vaikeuksia sopeutua uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin.
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Saattaa olla altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten sydän- ja iho-ongelmille.

Scottish Terrierin koko

Scottish Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-28 cm korkeita ja painaen noin 8-10 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 23-25 cm korkeita ja painavat noin 8 kg. Scottish Terrier on siis kompaktin kokoinen ja vahvarakenteinen koira.

Scottish Terrierin turkinhoito

Scottish Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Scottish Terrierin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Scottish Terrierin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Scottish Terrier tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Scottish Terrierin turkki tulee trimmata säännöllisesti, noin 4-6 viikon välein. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja terveenä.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Scottish Terrierin korvat ja silmät. Puhdista ne tarvittaessa koirille tarkoitetuilla puhdistusaineilla.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Scottish Terrierin kynnet tarvittaessa. Varmista, että et leikkaa liian lyhyeksi ja käytä tarvittaessa kynsileikkureita.

Scottish Terrierin hinta

Scottish Terrierin elinikä

Scottish Terrierin elinikä on yleensä noin 11-13 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 15 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Scottish Terrierin terveys

Scottish Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat von Willebrandin tauti, joka on verenvuototauti, ja Scottien syöpä. Rotu voi myös altistua erilaisille iho- ja allergiaoireille.

On tärkeää huolehtia Scottish Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi rotu tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa ja hampaiden harjaamista, jotta voidaan ehkäistä mahdollisia terveysongelmia.

Scottish Terrierin sopii ihmisille, joka

– on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja energiseen koiranpitoon

– arvostaa itsenäistä ja rohkeaa luonnetta

– haluaa koiran, joka on hyvä vahti ja seurakoira

– on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti sen karvan takia

Scottish Terrierin lähteet