Sealyham Terrier

Korkeus: noin 30-35 cm
Korkeus: noin 28-31 cm
Paino: 8-10 kg (uros)
Paino: 8-10 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Sealyhamin terrieri

Mikä on Sealyham Terrier

Sealyham Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Walesista. Ne ovat tunnettuja valkoisesta, tiheästä turkistaan ja rohkeasta luonteestaan. Sealyham Terrierit ovat erittäin ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Tämä rotu on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti jänisten ja kettujen metsästykseen. Sealyham Terrierit ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita, joten ne ovat myös suosittuja harrastuskoiria esimerkiksi agilityssa ja tottelevaisuuskoulutuksessa.

Vaikka Sealyham Terrierit ovat pienikokoisia, ne ovat erittäin rohkeita ja itsevarmoja koiria. Ne ovat myös erittäin seurallisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Sealyham Terrierit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Sealyham Terrierin historia

Sealyham Terrier on pieni koirarotu, joka on peräisin Walesista. Rotu sai nimensä Sealyham House -tilasta, jossa sitä aikoinaan jalostettiin. Sealyham Terrierit kehitettiin 1800-luvun lopulla metsästyskoiriksi, erityisesti pienriistan metsästykseen.

Rotu on saanut vaikutteita useista eri terrieriroduista, kuten Dandie Dinmont Terrieristä, West Highland White Terrieristä ja Bull Terrieristä. Sealyham Terrierit olivat suosittuja metsästyskoiria Walesissa ja Englannissa, mutta nykyään ne ovat enemmän seurakoiria ja näyttelykoiria.

Sealyham Terrierit ovat luonteeltaan rohkeita, itsenäisiä ja ystävällisiä koiria. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Rotu on harvinaistunut viime vuosikymmeninä, mutta sitä pidetään edelleen arvostettuna ja rakastettuna koirarotuna ympäri maailmaa.

Sealyham Terrierin luonne

Sealyham Terrier on rohkea, itsenäinen ja älykäs rotu. Ne ovat ystävällisiä ja leikkisiä perheenjäseniä, jotka ovat myös erittäin omistautuneita omistajalleen. Sealyham Terrierit ovat hyviä vahtikoiria ja voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat myös erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Sealyham Terrierin haasteet

  • Sealyham Terrierit voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käytökseen muiden koirien kanssa, joten niiden sosiaalistaminen on tärkeää.
  • Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Sealyham Terrierit voivat olla itsepäisiä ja haastavia kouluttaa, joten omistajan tulee olla johdonmukainen ja kärsivällinen.
  • Tämä rotu voi olla altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten silmäsairauksille ja iho-ongelmille.

Sealyham Terrierin koko

Sealyham Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 30-35 cm korkeita ja painaen noin 8-10 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 28-33 cm korkeita ja painavat noin 7-9 kg. Rotu on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

Sealyham Terrierin turkinhoito

Sealyham Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Sealyham Terrierin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Sealyham Terrier tarpeen mukaan, mutta vältä liiallista pesemistä, jotta turkin luonnollinen öljy tasapaino säilyy.
  • Trimmaus: Sealyham Terrierin turkki tulee trimmata säännöllisesti, jotta se pysyy siistinä ja terveenä. Trimmaus voidaan tehdä kotona tai ammattilaisen toimesta.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Sealyham Terrierin korvat ja silmät ja puhdista ne tarvittaessa. Tämä auttaa ehkäisemään tulehduksia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Sealyham Terrierin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.

Sealyham Terrierin hinta

Sealyham Terrierin elinikä

Sealyham Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Sealyham Terrierin terveys

Sealyham Terrierit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, heillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia Sealyham Terriereillä ovat silmäsairaudet, kuten kaihi ja verkkokalvon rappeuma. Lisäksi ne voivat altistua iho-ongelmille ja allergioille.

On tärkeää huolehtia Sealyham Terrierin säännöllisestä terveystarkastuksesta eläinlääkärillä ja pitää ne hyvässä fyysisessä kunnossa liikunnan ja terveellisen ruokavalion avulla. Rodun kasvattajien tulisi myös tehdä terveystutkimuksia vanhemmille koirille ennen pentujen myymistä varmistaakseen, että pentueet ovat terveitä ja geneettisesti monipuolisia.

Sealyham Terrierin sopii ihmisille, joka

etsii pientä ja rohkeaa seuralaista

on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja leikkisään koiranpitoon

haluaa koiran, joka on ystävällinen ja helppo kouluttaa

nauttii ulkoilusta ja liikunnasta

Sealyham Terrierin lähteet