Shikoku

Korkeus: 46-55 cm
Korkeus: noin 46-51 cm
Paino: 20-25 kg (uros)
Paino: 15-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Shikoku-koira

Mikä on Shikoku

Shikoku on japanilainen koirarotu, joka on peräisin Shikokun saarelta Japanissa. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on alun perin kehitetty metsästykseen. Shikoku on älykäs, rohkea ja itsenäinen rotu, joka tarvitsee aktiivista liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Shikoku on yleensä varautunut vieraita kohtaan, mutta se on uskollinen ja omistautunut perheelleen. Rotu on myös erittäin hyvä muiden koirien kanssa, kunhan niitä on sosiaalistettu pentuna. Shikoku on myös erinomainen vahti- ja seurakoira niille, jotka osaavat tarjota sille tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Shikokun historia

Shikoku on alkuperäinen japanilainen koirarotu, joka on peräisin Shikokun saarelta Japanissa. Rotu tunnetaan myös nimellä Kochi-ken, joka viittaa Kochin prefektuuriin, missä rotu on alun perin kehittynyt.

Shikokuja käytettiin alun perin metsästyksessä ja vartioinnissa, ja ne ovat erittäin itsenäisiä ja rohkeita koiria. Rotu on säilyttänyt alkuperäiset piirteensä vuosisatojen ajan, ja niitä pidetään edelleen arvostettuina metsästyskoirina Japanissa.

Shikoku on keskikokoinen koira, jolla on vahva ja joustava rakenne. Niillä on tiheä karvapeite, joka suojaa niitä kylmältä ja kosteudelta. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mutta samalla myös itsenäinen ja itsepäinen.

Shikokuja on alettu tuoda myös ulkomaille, ja rotu on saavuttanut suosiota myös muualla maailmassa. Ne ovat erinomaisia seuralaisia aktiivisille omistajille, jotka pystyvät tarjoamaan niille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Shikokun luonne

Shikoku on itsenäinen, rohkea ja älykäs koirarotu. Se on uskollinen ja omistautunut perheelleen, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Shikoku on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin utelias ja seikkailunhaluinen rotu, joka nauttii uusien asioiden oppimisesta. Shikoku on myös erittäin itsenäinen ja saattaa olla haastava koulutettava, mutta sen älykkyyden ansiosta se oppii nopeasti uusia asioita.

Shikokun haasteet

 • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä
 • Sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira oppii olemaan muiden koirien ja ihmisten kanssa
 • Voi olla varautunut vieraita kohtaan, mikä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sosiaalistamisessa
 • Terveysongelmat, kuten lonkkadysplasia ja silmäsairaudet, voivat olla yleisiä rodussa

  Shikokun koko

  Shikoku on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 48-55 cm ja narttujen noin 43-52 cm. Paino vaihtelee yleensä 15-20 kg välillä.

  Shikokun turkinhoito

  Shikoku on keskikokoinen ja aktiivinen koirarotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Shikokun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

  Shikokun turkki on vettähylkivä ja se ei yleensä likaannu helposti, joten kylpemistä ei tarvitse tehdä usein. Sen sijaan turkki kannattaa harjata vähintään kerran viikossa poistaakseen irtoavan karvan ja estääkseen takkujen muodostumisen.

  Shikokun korvat kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä. Myös kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

  Jos et ole varma miten hoitaa Shikokun turkkia oikein, kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä tai koiranhoitajalta. He voivat antaa sinulle lisäohjeita ja vinkkejä Shikokun turkinhoidosta.

  Shikokun hinta

  Shikoku’n elinikä

  Shikoku-koiran elinikä on yleisesti noin 10-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää tarjota koiralle tasapainoinen ruokavalio, riittävästi liikuntaa ja säännöllisiä eläinlääkärintarkastuksia, jotta sen elinikä olisi mahdollisimman pitkä ja terve. Lisäksi geneettinen tausta ja rodun ominaisuudet voivat vaikuttaa koiran elinikään.

  Shikoku’n terveys

  Shikoku on terve rotu, joka yleisesti ottaen ei kärsi suurista terveysongelmista. Rotu on geneettisesti vahva ja kestävä, ja sillä on pitkä elinikä. Shikokuilla voi kuitenkin esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkkadysplasiaa ja silmäsairauksia, joten pentujen vanhempien terveystarkastukset ovat tärkeitä. On myös tärkeää pitää Shikoku aktiivisena ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

  Shikokun sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja energinen, sillä Shikoku on perinteinen metsästyskoira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on omistautunut ja sitoutunut, sillä Shikoku on uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Shikoku on älykäs ja itsenäinen rotu, joka tarvitsee johdonmukaista ja positiivista koulutusta.

  Shikokun lähteet