Silky Terrier

Korkeus: noin 23-25 cm
Korkeus: noin 23-25 cm
Paino: 3,5-4,5 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Australian Silky Terrier

Mikä on Silky Terrier

Silky Terrier on pieni ja elegantti koirarotu, joka on peräisin Australiasta. Ne ovat aktiivisia ja leikkisiä koiria, jotka ovat tunnettuja pitkästä ja silkisen pehmeästä turkistaan. Silky Terrierit ovat älykkäitä ja helposti koulutettavissa, mutta heillä voi olla myös omaa tahtoa. He ovat lojaaleja perheenjäseniä ja nauttivat seurasta. Silky Terrierit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen heidät onnellisina ja terveinä.

Silky Terrierin historia

Silky Terrier on pieni koirarotu, joka on peräisin Australiasta. Rotu kehittyi 1800-luvun lopulla, kun australialaiset kasvattivat Yorkshire Terriereitä ja Australian Terriereitä risteyttämällä niitä keskenään. Tuloksena oli pienikokoinen ja elegantti koirarotu, joka tunnetaan nykyään nimellä Silky Terrier.

Silky Terrierit olivat alun perin käytössä rotanmetsästykseen ja vartioimiseen, mutta niistä kehittyi myös suosittuja seurakoiria. Rotu sai virallisen tunnustuksen Australian Kennel Clubilta vuonna 1906 ja se levisi pian myös muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Silky Terrierit ovat edelleen suosittuja seurakoiria ympäri maailmaa, ja niitä arvostetaan niiden ystävällisen luonteen ja kauniin ulkonäön vuoksi.

Silky Terrierin luonne

Silky Terrierit ovat rohkeita, aktiivisia ja leikkisiä koiria. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Silky Terrierit ovat myös hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne ovat valppaita ja hyviä vahtikoiria, jotka ilmoittavat mielellään vieraiden lähestymisestä. Silky Terrierit ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Silky Terrierin haasteet

  • Omistajan sitoutuminen: Silky Terrierit tarvitsevat paljon huomiota ja liikuntaa, joten omistajan tulee olla valmis sitoutumaan aktiiviseen elämäntapaan.
  • Sosiaalistaminen: Silky Terrierit voivat olla varautuneita vieraita kohtaan, joten niitä tulee sosiaalistaa huolellisesti pentuina.
  • Itsenäisyys: Silky Terrierit ovat älykkäitä ja itsenäisiä koiria, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.
  • Liikunnantarve: Silky Terrierit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen ne tyytyväisinä ja terveinä.
  • Karvanhoito: Silky Terrierit tarvitsevat säännöllistä karvanhoitoa pitääkseen turkkinsa hyvässä kunnossa.

Silky Terrierin koko

Silky Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 23-26 cm korkeita ja painaen noin 4-5 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 21-24 cm korkeita ja painavat noin 3-4 kg. Heillä on siro ja elegantti ulkonäkö.

Silky Terrierin turkinhoito

Silky Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia vinkkejä turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään Silky Terrierin turkin takuttomana ja kiiltävänä. Käytä harjaa, joka sopii hyvin koiran pitkälle ja silkkiselle turkille.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa voit pestä Silky Terrierin miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen.
  • Trimmaus on hyvä tehdä säännöllisesti, erityisesti turkin alapuolelta ja tassujen ympäriltä. Voit tarvittaessa käyttää ammattilaisen apua trimmauksessa.
  • Tarkista Silky Terrierin korvat säännöllisesti ja puhdista ne tarvittaessa. Liian likaiset korvat voivat aiheuttaa tulehduksia.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa. Leikkaa kynnet varovasti ja varmista, ettei leikkaa liian lyhyeksi.

Noudattamalla näitä ohjeita voit pitää Silky Terrierin turkin hyvässä kunnossa ja vähentää turkinhoitoon liittyviä ongelmia.

Silky Terrierin hinta

Silky Terrierin elinikä

Silky Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

Silky Terrierin terveys

Silky Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, diabetes, trakeaalikollapsi eli henkitorven romahtaminen sekä silmäsairaudet kuten kaihi.

On tärkeää huolehtia Silky Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä hygienialla. Lisäksi on tärkeää pitää Silky Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla sen korvia ja silmiä mahdollisten tulehdusten varalta.

Silky Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja valmis tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

– pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi sosiaalista kanssakäymistä muiden koirien ja ihmisten kanssa

– on valmis harjaamaan koiran pitkää ja silkkistä turkkia säännöllisesti

Silky Terrierin lähteet