Skye Terrier

Korkeus: noin 25-26 cm
Paino: 10-11 kg (uros)
Paino: 9 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Skye-terrieri

Mikä on Skye Terrier

Skye Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Ne ovat tunnettuja pitkästä ja silkkisestä turkistaan sekä rohkeasta luonteestaan. Skye Terrierit ovat älykkäitä ja itsenäisiä koiria, jotka ovat myös erittäin uskollisia omistajilleen.

Tämä rotu on perinteisesti ollut käytetty metsästykseen ja rotu onkin erittäin hyvä metsästyskoira. Skye Terrierit ovat myös erinomaisia seurakoiria ja ne ovat yleensä hyvin kiintyneitä perheeseensä. Ne ovat myös hyviä vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja haukkuvat herkästi vieraiden lähestyessä.

Skye Terrierit ovat yleensä terveitä koiria, mutta niillä voi olla taipumusta joitain perinnöllisiä sairauksia, kuten esimerkiksi lonkkadysplasiaa. On tärkeää pitää huolta Skye Terrierin turkista ja harjata sitä säännöllisesti, jotta se pysyy terveenä ja kauniina.

Skye Terrierin historia

Skye Terrier on peräisin Skotlannista, Skye-saarelta, josta se on saanut nimensä. Rotu kehittyi 1600-luvulla ja sitä käytettiin alun perin metsästyksessä pienriistan, kuten jänisten ja kettujen, parissa. Skye Terrier oli myös suosittu rotu Skotlannin aatelispiireissä, ja sitä pidettiin arvostettuna seurakoirana.

Skye Terrierin historiaan liittyy myös surullinen tarina. Vuonna 1850 kuningatar Victorian rakastama Skye Terrier nimeltä Greyfriars Bobby tuli tunnetuksi uskollisuudestaan isäntäänsä kohtaan. Bobby vartioi isäntänsä hautaa 14 vuoden ajan, kunnes itse kuoli uskollisuudestaan. Tämä tarina teki Skye Terrieristä vieläkin suositumman rotuna.

Nykyään Skye Terrier on harvinaisempi rotu, mutta se on edelleen suosittu seurakoira, joka tunnetaan älykkyydestään ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Skye Terrierin luonne

Skye Terrier on rohkea, älykäs ja uskollinen rotu. Ne ovat yleensä varautuneita vieraita kohtaan, mutta omistajalleen ne ovat erittäin kiintyneitä ja suojelevia. Skye Terrierit ovat myös erittäin itsenäisiä ja itsepäisiä, joten niiden kouluttaminen saattaa vaatia hieman kärsivällisyyttä. Ne ovat erinomaisia vahtikoiria ja pitävät huolta omasta reviiristään. Skye Terrierit ovat myös leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Skye Terrierin haasteet

  • Altis terveysongelmille, kuten sydän- ja silmäsairauksille
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena
  • Sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä, jotta koira ei kehity liian itsenäiseksi tai araksi
  • Tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa ja trimmausta
  • Voi olla haastava koulutettava, sillä on taipumus olla itsepäinen ja omalaatuinen

Skye Terrierin koko

Skye Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-26 cm korkeita ja narttujen noin 23-25 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 10-18 kg välillä.

Skye Terrierin turkinhoito

Skye Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia vinkkejä Skye Terrierin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Trimmaus on suositeltavaa tehdä säännöllisesti, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.
  • Tarkista säännöllisesti korvien, silmien ja kynsien kunto ja puhdista ne tarvittaessa.
  • Älä unohda myöskään hampaiden harjausta, jotta koiran suuhygienia pysyy hyvänä.

Muista myös tarkistaa Skye Terrierin turkki ulkoilun jälkeen esimerkiksi roskien ja takkujen varalta. Säännöllinen turkinhoito auttaa pitämään koiran terveenä ja onnellisena.

Skye Terrierin hinta

Skye Terrierin elinikä

Skye Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-14 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 16 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Skye Terrierin terveys

Skye Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Skye Terriereillä ovat esimerkiksi nivelongelmat, silmäsairaudet ja iho-ongelmat.

On tärkeää huolehtia Skye Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi on tärkeää pitää Skye Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla mahdollisia terveysongelmia.

Skye Terrierin sopii ihmisille, joka

on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja energiseen koiranpennun kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen.

haluaa koiran, joka on uskollinen ja omistautunut perheelleen.

on valmis tarjoamaan Skye Terrierille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja sen energian purkamiseksi.

haluaa koiran, joka on rohkea ja itsenäinen, mutta myös tarvitsee paljon huomiota ja seuraa.

Skye Terrierin lähteet