Sloughi

Korkeus: 66-72 cm
Korkeus: 61-72 cm
Paino: 20-27 kg (uros)
Paino: 15-27 kg (naaras)
Elinikä: 10-15 vuotta

Berberinvinttikoira

Mikä on Sloughi

Sloughi on vanha pohjoisafrikkalainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä berberigreyhound. Se on perinteisesti ollut metsästyskoira, erityisesti aavikkohirviöiden metsästyksessä. Sloughi on elegantti ja sopusuhtainen koira, jolla on voimakas ja notkea rakenne.

Sloughi on älykäs ja itsenäinen rotu, joka on uskollinen omistajalleen. Se on myös erittäin nopea ja kestävä koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Sloughi on yleensä varautunut vieraita kohtaan, mutta se on hyvin rakastava perheenjäsenilleen.

Sloughi on harvinainen rotu Suomessa, mutta se on saavuttanut suosiotaan muiden maiden koiraharrastajien keskuudessa. Rotu vaatii omistajaltaan kärsivällisyyttä ja sitoutumista, mutta palkitsee omistajansa uskollisuudella ja rakkaudella.

Sloughin historia

Sloughi on antiikin aikainen koirarotu, joka on peräisin Pohjois-Afrikasta. Sitä on käytetty metsästyksessä jo tuhansien vuosien ajan erityisesti nopeutensa ja kestävyytensä ansiosta. Sloughi on perinteisesti ollut arvostettu koirarotu Berberien ja Beduiinien keskuudessa.

Sloughi on myös tunnettu siitä, että se on erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen. Rotu on säilynyt melko muuttumattomana vuosisatojen ajan ja se on edelleen suosittu metsästyskoira Pohjois-Afrikassa.

Sloughin luonne

Sloughi on itsenäinen, älykäs ja herkkä koira. Se on hyvin uskollinen omistajalleen, mutta saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Sloughi on myös erittäin nopea ja kestävä koira, joka nauttii juoksemisesta ja liikunnasta. Se on yleensä rauhallinen ja lempeä perheenjäsen, mutta saattaa olla varovainen uusissa tilanteissa. Sloughi tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Sloughin haasteet

Sloughi on harvinainen rotu, joka voi olla vaikea löytää Suomesta.

Sloughi tarvitsee paljon liikuntaa ja juoksentelutilaa, joten kaupunkiympäristö ei välttämättä sovi niille parhaiten.

Sloughi on itsenäinen ja omistautunut rotu, mutta se saattaa olla hieman vaikeampi koulutettava verrattuna muihin rotuihin.

Sloughin koko

Sloughi on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 66-72 cm ja narttujen 61-68 cm. Paino vaihtelee yleensä 20-27 kg välillä.

Sloughin turkinhoito

Sloughi on rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta vaatii säännöllistä harjaamista ja huolenpitoa.

Sloughin turkki on luonnostaan kiiltävä ja sileä, eikä se yleensä vaadi kovin paljon hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pehmeällä harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin hyvässä kunnossa.

Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Sloughin turkki puhdistuu usein itse. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla ja huolehtia, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

Sloughin korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta vältetään korvatulehduksia. Kynnet tulee myös leikata tarvittaessa, jos ne eivät kulu luonnollisesti.

Muista myös harjata hampaat säännöllisesti ja huolehtia koiran yleisestä hygieniasta. Näin varmistat, että Sloughi pysyy terveenä ja onnellisena.

Sloughin hinta

Sloughin elinikä

Sloughin elinikä on yleensä noin 10-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää Sloughi terveenä ja aktiivisena, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään.

Sloughin terveys

Sloughi on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä sairauksista. Rotu on kuitenkin altis nivelongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle. Sloughin tulee myös saada tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

Sloughin sopii ihmisille, joka

on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja juoksemista.

on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Sloughi voi olla itsenäinen ja vaativa rotu.

asuu alueella, jossa on mahdollisuus juoksuttaa koira vapaana, sillä Sloughi tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaasti.

Sloughin lähteet