Slovakian Wirehaired Pointer

Korkeus: 62-68 cm
Korkeus: 58-65 cm
Paino: 20-25 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Slovakian karkeakarvainen mäyräkoira

Mikä on Slovakian Wirehaired Pointer

Slovakian Wirehaired Pointer on keskikokoinen metsästyskoira, joka on peräisin Slovakiasta. Rotu tunnetaan myös nimellä Slovenský hrubosrstý stavac. Ne ovat erittäin energisiä ja aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Slovakian Wirehaired Pointer on erinomainen metsästyskoira, joka on erikoistunut lintujen metsästykseen. Ne ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia tehtäviä. Rotu on myös erittäin ystävällinen ja rakastava perheenjäsen, joka sopii hyvin aktiiviseen ja ulkoilmaelämään tottuneeseen kotiin.

Slovakian Wirehaired Pointerilla on karkea ja karvainen turkki, joka suojaa niitä kylmältä ja kosteudelta. Turkki vaatii säännöllistä harjaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Rotu on yleensä terve ja kestävä, mutta sillä voi olla taipumusta lonkka- ja silmäsairauksiin.

Slovakian Wirehaired Pointerin historia

Slovakian Wirehaired Pointer on peräisin Slovakiasta ja se on perinteinen metsästyskoirarotu. Rotu kehitettiin 1900-luvun alussa risteyttämällä saksanmetsästysterriereitä ja saksanseisojia. Tavoitteena oli luoda koira, joka olisi erinomainen metsästyskumppani sekä maalla että vedessä.

Slovakian Wirehaired Pointer on erittäin energinen ja älykäs rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erinomainen metsästyskoira, joka on erikoistunut lintujen metsästykseen.

Rotu on suhteellisen harvinainen, mutta se on saavuttanut suosiotaan metsästäjien keskuudessa ympäri maailmaa. Slovakian Wirehaired Pointer on myös erinomainen perhekoira, joka on uskollinen ja suojeleva omistajiaan kohtaan.

Slovakian Wirehaired Pointerin luonne

Slovakian Wirehaired Pointer on älykäs, energinen ja omistautunut koira. Se on erittäin aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Slovakian Wirehaired Pointer on myös erittäin ystävällinen ja leikkisä, ja se sopii hyvin perhekoiraksi. Rotu on myös erittäin oppivainen ja motivoitunut miellyttämään omistajaansa. Slovakian Wirehaired Pointer on myös erittäin suojelushaluinen ja saattaa olla varautunut vieraita kohtaan, mutta se on yleensä hyvin sosiaalinen muiden koirien kanssa.

Slovakian Wirehaired Pointerin haasteet

  • Erityinen huomio tarvitaan karkean ja karkean turkin hoidossa, jotta se pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa.
  • Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta se pysyy onnellisena ja terveenä.
  • Slovakian Wirehaired Pointerit voivat olla itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista koulutusta ja positiivista vahvistamista.
  • Rotu voi olla herkkä erilaisille terveysongelmille, kuten nivelongelmille ja allergioille.
  • Slovakian Wirehaired Pointerit voivat olla erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon henkistä stimulaatiota estääkseen tylsistymistä ja tuhoisia käyttäytymismalleja.

Slovakian Wirehaired Pointerin koko

Slovakian Wirehaired Pointer on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 62-66 cm korkeita ja narttujen noin 59-63 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 25-30 kg välillä.

Slovakian Wirehaired Pointerin turkinhoito

Slovakian Wirehaired Pointerin turkki on karkea ja karhea, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Slovakian Wirehaired Pointerin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla.
  • Trimmaus on suositeltavaa tehdä muutaman kerran vuodessa, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.
  • Korvien ja silmien säännöllinen tarkistaminen ja puhdistaminen auttaa ehkäisemään tulehduksia.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Jos huomaat jotain epäilyttävää, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Slovakian Wirehaired Pointern hinta

Slovakian Wirehaired Pointerin elinikä

Slovakian Wirehaired Pointerin elinikä on keskimäärin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Slovakian Wirehaired Pointerin terveys

Slovakian Wirehaired Pointer on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on kuitenkin altis nivelten dysplasialle ja silmäsairauksille, joten on tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärin tarkastuksissa.

On myös tärkeää pitää huolta koiran turkista ja ihosta, sillä Slovakian Wirehaired Pointerin karkea ja langanomainen turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja hoitoa. Lisäksi rotu tarvitsee riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Slovakian Wirehaired Pointerin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, joka harrastaa mielellään erilaisia liikuntalajeja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– arvostaa koiran uskollisuutta ja seurallisuutta, sillä Slovakian Wirehaired Pointer on erittäin kiintynyt omistajaansa

Slovakian Wirehaired Pointern lähteet