Smooth Fox Terrier

Korkeus: noin 35-39 cm
Korkeus: noin 35-39 cm
Paino: 7-8 kg (uros)
Paino: 6-8 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Sileäkarvainen kettuterrieri

Mikä on Smooth Fox Terrier

Smooth Fox Terrier on pieni ja eloisa koirarotu, joka kuuluu terrierien ryhmään. Ne ovat peräisin Englannista ja ne tunnetaan erityisesti metsästys- ja kaivuutaidoistaan. Smooth Fox Terrierit ovat älykkäitä, rohkeita ja leikkisiä koiria, jotka ovat myös erittäin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa.

Tämä rotu on keskikokoinen ja sillä on sileä, tiheä turkki, joka on yleensä valkoinen päässä ja musta tai ruskea laikuilla. Smooth Fox Terrierit tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Ne ovat myös erittäin uteliaita ja innokkaita oppimaan uusia asioita.

Koska Smooth Fox Terrierit ovat energisiä ja vilkkaita koiria, ne sopivat parhaiten aktiivisille omistajille, jotka pystyvät tarjoamaan niille tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä. Ne ovat myös erinomaisia vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja äänekkäitä ilmoittaessaan vieraiden lähestymisestä.

Smooth Fox Terrierin historia

Smooth Fox Terrier on peräisin Englannista ja se on yksi vanhimmista terrieriroduista. Rotu kehitettiin 1800-luvulla metsästyskoiraksi, joka oli erikoistunut metsästämään pienriistaa, kuten kettuja ja jäniksiä.

Smooth Fox Terrierin alkuperäinen tarkoitus oli auttaa maanviljelijöitä ja metsästäjiä pitämään maatilat vapaana haitallisista eläimistä. Rotu oli myös suosittu rotta- ja jänisjahtiin erikoistuneiden metsästäjien keskuudessa.

Smooth Fox Terrierin uskotaan polveutuvan vanhoista englantilaisista terriereistä, kuten Bull Terrieristä ja Beaglesta. Rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja vilkkaudestaan, ja se on edelleen suosittu seurakoira ympäri maailmaa.

Smooth Fox Terrierin luonne

Smooth Fox Terrier on energinen, rohkea ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin leikkisiä ja nauttivat liikunnasta ja aktiviteeteista. Smooth Fox Terrierit ovat myös erittäin uteliaita ja seikkailunhaluisia, mikä voi joskus johtaa siihen, että ne lähtevät tutkimaan ympäristöä omatoimisesti.

Rotu on yleensä ystävällinen ja seurallinen ihmisiä kohtaan, mutta saattaa olla varautunut vieraita ja muita eläimiä kohtaan. Smooth Fox Terrierit ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Smooth Fox Terrierit ovat lojaaleja ja omistautuneita perheelleen, ja voivat olla erinomaisia seuralaisia aktiivisille omistajille.

Smooth Fox Terrierin haasteet

  • Energia: Smooth Fox Terrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisinä. Niiden omistajan tulee varata aikaa päivittäiseen liikuntaan ja leikkiin.
  • Omistautuminen: Smooth Fox Terrierit ovat erittäin omistautuneita perheelleen ja saattavat kärsiä eroahdistuksesta, jos joutuvat olemaan yksin pitkiä aikoja.
  • Sosiaalistaminen: Smooth Fox Terrierit voivat olla varautuneita vieraita kohtaan ja tarvitsevat hyvää sosiaalistamista pentuina varmistaakseen, että he ovat mukavia erilaisissa tilanteissa.
  • Metsästysvietti: Smooth Fox Terrierit ovat alun perin metsästyskoiria ja heillä voi olla voimakas metsästysvietti. Omistajan tulee olla valmis hallitsemaan tätä vaistoa ja tarjoamaan muuta aktiviteettia sen sijaan.

Smooth Fox Terrierin koko

Smooth Fox Terrier on keskikokoinen koira, uroksilla korkeus on noin 39-41 cm ja nartuilla noin 36-39 cm. Paino vaihtelee yleensä 7-8 kg välillä. He ovat siis kompaktin kokoisia ja sopivat hyvin perhekoiriksi.

Smooth Fox Terrierin turkinhoito

Smooth Fox Terrierin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljon hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumisualla tai harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin kiiltävänä.

Kylpeminen ei yleensä ole tarpeen usein, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

Trimmaus on hyvä tehdä säännöllisesti, esimerkiksi kynsien leikkaamisen yhteydessä. Tarkista myös korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältät korvatulehduksia.

Smooth Fox Terrierin turkki ei vaadi paljon hoitoa, mutta säännöllinen harjaus ja perushygienia pitävät sen hyvässä kunnossa.

Smooth Fox Terrierin hinta

Smooth Fox Terrierin elinikä

Smooth Fox Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat kuitenkin vaihdella yksilöittäin ja rodun geneettisistä taipumuksista riippuen. Terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta ja säännöllinen eläinlääkärin tarkastus voivat edistää koiran pitkää elinikää. Lisäksi perinnölliset sairaudet ja ympäristötekijät voivat vaikuttaa koiran elinikään.

Smooth Fox Terrierin terveys

Smooth Fox Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat allergiat, iho-ongelmat ja silmäsairaudet. Rotu voi myös olla altis perinnöllisille sairauksille kuten syringomyelia ja Legg-Calve-Perthesin tauti.

On tärkeää huolehtia Smooth Fox Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu tarvitsee myös henkistä stimulaatiota ja sosiaalista kanssakäymistä pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Smooth Fox Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

– on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

– pystyy tarjoamaan sosiaalista kanssakäymistä ja virikkeitä koiralle

Smooth Fox Terrierin lähteet