Spanish Water Dog

Korkeus: 44-50 cm
Korkeus: 40-50 cm
Paino: 18-22 kg (uros)
Paino: 14-22 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Espanjanvesikoira

Mikä on Spanish Water Dog

Spanish Water Dog eli espanjanvesikoira on keskikokoinen ja energinen rotu, joka on peräisin Espanjasta. Tämä rotu on alun perin kehitetty paimentamaan karjaa ja auttamaan kalastajia vedessä. Spanish Water Dog on älykäs, rohkea ja omistautunut rotu, joka sopii hyvin aktiiviseen elämäntyyliin.

Tämän rodun erottuva piirre on sen kihara ja villakoiramainen turkki, joka ei irrota karvaa. Spanish Water Dog tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa, kuten trimmausta ja harjausta, pitääkseen turkkinsa hyvässä kunnossa. Rotu on myös erittäin vesirakas ja nauttii uimisesta ja muista vesileikeistä.

Spanish Water Dog on yleensä ystävällinen ja sosiaalinen muiden koirien ja ihmisten kanssa, mutta se saattaa olla varautunut vieraita kohtaan. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, joten se sopii hyvin erilaisiin koulutustehtäviin ja harrastuksiin.

Spanish Water Dogin historia

Spanish Water Dog on vanha rotu, joka on peräisin Espanjasta. Sitä on käytetty paimentamaan karjaa ja vartioimaan omaisuutta jo vuosisatojen ajan. Rotu on erityisen tunnettu kyvystään uida ja se onkin erinomainen vesikoira.

Spanish Water Dogin uskotaan polveutuvan muinaisista vedenkantajakoirista, jotka ovat olleet osa Espanjan maaseudun elämää jo antiikin ajoilta lähtien. Rotu on kehittynyt sopeutumaan vaihteleviin sääolosuhteisiin ja vaikeisiin työolosuhteisiin, mikä tekee siitä erinomaisen työkoiran.

Nykypäivänä Spanish Water Dogia käytetään edelleen paimennuksessa ja vesipelastustehtävissä, mutta se on myös suosittu seurakoira monissa maissa ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Spanish Water Dogin luonne

Spanish Water Dog on älykäs, energinen ja työskentelevä rotu. Ne ovat erittäin uskollisia perheelleen ja rakastavat olla mukana kaikessa toiminnassa. Spanish Water Dogit ovat myös erittäin rohkeita ja itsenäisiä, mikä tekee niistä hyviä vahtikoiria. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Spanish Water Dogin haasteet

  • Intensiivinen tarve liikuntaan ja aktiviteetteihin
  • Tarve säännölliseen turkin hoitoon ja trimmaukseen
  • Sosiaalistamisen ja koulutuksen tärkeys, jotta koira ei ole liian varautunut vieraita kohtaan
  • Altistuminen erilaisille äänille ja tilanteille, jotta koira ei ole liian herkkä ympäristön muutoksille
  • Altistuminen vedelle ja uimataitojen kehittäminen

Spanish Water Dogin koko

Spanish Water Dog on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 44-50 cm ja narttujen 40-46 cm. Paino vaihtelee yleensä 14-22 kg välillä.

Spanish Water Dogin turkinhoito

Spanish Water Dogin turkki on luonnostaan kihara ja tarvitsee säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä turkinhoitoon:

  • Pese koira säännöllisesti käyttäen koirashampoota ja hoitoainetta. Kiharat karvat voivat helposti takkuuntua, joten on tärkeää pitää ne puhtaina ja hyvin hoidettuina.
  • Harjaa koira säännöllisesti kiharoita vahingoittamatta. Käytä harjaa, joka on suunniteltu erityisesti kiharakarvaisille roduille.
  • Trimmaa turkki tarvittaessa leikkaamalla ylimääräiset karvat pois. Voit tehdä tämän itse tai viedä koiran ammattilaiselle trimmattavaksi.
  • Pidä korvat puhtaina ja kuivina, sillä kiharat korvat voivat altistua helposti tulehduksille.
  • Leikkaa kynnet säännöllisesti ja tarkkaile koiran tassujen kuntoa. Kosteissa olosuhteissa koiran tassut voivat helposti tulehtua.

Noudata näitä ohjeita säännöllisesti ja varmista, että koira saa tarpeeksi liikuntaa ja ravintoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kiiltävänä.

Spanish Water Dogin hinta

Spanish Water Dogin elinikä

Spanish Water Dogin elinikä on yleisesti noin 10-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Spanish Water Dogin elinikää.

Spanish Water Dogin terveys

Spanish Water Dog on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Rotu on tunnettu hyvästä terveydestään ja kestävyydestään. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, myös Spanish Water Dogilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkka- ja silmäsairauksia.

On tärkeää huolehtia Spanish Water Dogin terveydestä oikeanlaisella ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnalla ja eläinlääkärin tarkastuksilla. Rotu tarvitsee myös säännöllistä turkinhoitoa, jotta sen turkki pysyy terveenä ja hyväkuntoisena.

Yleisesti ottaen Spanish Water Dog on terve ja kestävä rotu, joka voi elää pitkän ja onnellisen elämän hyvissä oloissa ja asianmukaisella hoidolla.

Spanish Water Dogin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä rotu voi olla hieman omistautunut yhdelle henkilölle

– asuu alueella, jossa on mahdollisuus uimiseen ja vesileikkeihin, sillä Spanish Water Dog rakastaa vettä ja on erinomainen uimari

– haluaa koiran, joka on älykäs, oppivainen ja työskentelee mielellään omistajansa kanssa erilaisissa aktiviteeteissa

Spanish Water Dogin lähteet