Spinone Italiano

Korkeus: 60-70 cm
Korkeus: 60-70 cm
Paino: 34-39 kg (uros)
Paino: 29-34 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Italianspinoni

Mikä on Spinone Italiano

Spinone Italiano on vanha italialainen koirarotu, joka tunnetaan erinomaisesta metsästyskyvystään. Se on suuri ja vahva koira, jolla on karkea ja tiheä turkki. Spinone Italiano on ystävällinen ja lempeä luonne, ja se sopii hyvin perhekoiraksi.

Tämä rotu on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Spinone Italiano on älykäs ja oppivainen koira, joka nauttii erilaisista koulutustehtävistä. Se on myös erinomainen metsästyskoira, erityisesti lintujen metsästyksessä.

Spinone Italiano on terve rotu, joka elää yleensä pitkän ja terveen elämän. Sen hoito vaatii säännöllistä harjaamista ja liikuntaa, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

Spinone Italianon historia

Spinone Italiano on vanha italialainen koirarotu, joka on peräisin Pohjois-Italiasta. Rotu on saanut nimensä italialaisesta metsästysalueesta, jossa sitä käytettiin lintujen metsästykseen. Spinone Italiano on yksi vanhimmista italialaisista koiraroduista ja sen alkuperä juontaa aina antiikin aikaan asti.

Spinone Italiano on monipuolinen metsästyskoira, joka on erikoistunut lintujen metsästykseen maalla ja vedessä. Rotu on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja työskentelyhalustaan. Spinone Italiano on myös lempeä ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi.

Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista toisen maailmansodan aikana, mutta sittemmin sen suosio on kasvanut ja se on nykyään suosittu metsästys- ja seurakoira ympäri maailmaa.

Spinone Italianon luonne

Spinone Italiano on lempeä, ystävällinen ja älykäs koira. Se on erittäin omistautunut perheelleen ja rakastaa olla mukana kaikessa toiminnassa. Spinone Italiano on myös erittäin kärsivällinen ja hyväntahtoinen, mikä tekee siitä erinomaisen perhekoiran. Se on myös erittäin sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Spinone Italianon haasteet

 • Terveydelliset ongelmat: Spinone Italianoilla voi esiintyä erilaisia terveysongelmia, kuten lonkka- ja silmäsairauksia. Tämä voi aiheuttaa koiralle kipua ja vaatia kalliita eläinlääkärikäyntejä.
 • Liikunnantarve: Spinone Italiano on energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Liian vähäinen liikunta voi johtaa ylipainoon ja käytösongelmiin.
 • Sosiaalisuus: Spinone Italiano on hyvin seurallinen ja sosiaalinen rotu, joka tarvitsee paljon ihmiskontakteja ja seuraa pysyäkseen onnellisena. Yksin jättäminen pitkiä aikoja voi aiheuttaa koiralle ahdistusta ja käytösongelmia.
 • Koulutettavuus: Spinone Italiano on älykäs rotu, mutta se voi olla myös itsepäinen ja haastava koulutettava. Omistajan tulee olla johdonmukainen ja kärsivällinen koulutuksen suhteen.

  Spinone Italianon koko

  Spinone Italiano on suuri koirarotu, urosten ollessa yleensä noin 60-70 cm korkeita ja painoltaan noin 32-37 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 58-65 cm korkeita ja painavat noin 28-32 kg. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

  Spinone Italianon turkinhoito

  Spinone Italianon turkki on karkea ja tiheä, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita Spinone Italianon turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Spinone Italianon turkkia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä karkeaharjaista harjaa tai kampaa, jotta saat purettua karvan pohjasta asti.
  • Kylpy: Kylve Spinone Italiano tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä kuitenkin liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa koiran ihon ja turkin.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Spinone Italianon korvat ja puhdista ne tarvittaessa. Puhdista myös silmät kostealla vanulapulla poistaaksesi likaa ja roskia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Spinone Italianon kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Varmista, että et leikkaa liian lyhyeksi ja vältä verisuonen vahingoittamista.
  • Hampaiden hoito: Pidä Spinone Italianon hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla.

  Spinone Italianon hinta

  Spinone Italianon elinikä

  Spinone Italianon elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Spinone Italianon elinikää.

  Spinone Italianon terveys

  Spinone Italiano on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu voi kuitenkin olla altis lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille, kuten kaihille. On tärkeää huolehtia Spinone Italianon terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Spinone Italianon sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on kärsivällinen ja sitoutunut, sillä Spinone Italiano on älykäs mutta saattaa olla hieman itsepäinen koulutettaessa

  – haluaa koiran, joka on ystävällinen ja lempeä luonteeltaan, sopii hyvin perhekoiraksi

  – on valmis harjaamaan ja hoitamaan koiran pitkää turkkia säännöllisesti

  Spinone Italianon lähteet