Staffordshire Bull Terrier

Korkeus: noin 35-40 cm
Korkeus: noin 35-40 cm
Paino: 13-17 kg (uros)
Paino: 10-17 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Staffordshiren bullterrieri, Staffi, Staffi Bull, Staffi Bullterrieri

Mikä on Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier on keskikokoinen ja voimakas rotu, joka tunnetaan ystävällisestä ja leikkisästä luonteestaan. Ne ovat erittäin uskollisia ja rakastavia perheenjäseniä, jotka ovat myös erinomaisia lasten kanssa. Rotu on peräisin Englannista ja se on alun perin jalostettu taistelukoiraksi, mutta nykyään niitä käytetään enemmän seurakoirina.

Staffordshire Bull Terrierit ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tottelevaisuuskoulutusta. Rotu on myös tunnettu vahvasta purentavoimastaan, joten niiden kanssa tulee olla johdonmukainen ja selkeä johtaja.

Staffordshire Bull Terrierit ovat lyhytkarvaisia ja helppohoitoisia, mutta niiden liikunta- ja aktivointitarpeet tulee ottaa huomioon. Ne ovat myös sosiaalisia koiria ja nauttivat ihmisten seurasta. Rotu on hyvä valinta aktiiviselle perheelle, joka pystyy tarjoamaan sille tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Staffordshire Bull Terrierin historia

Staffordshire Bull Terrier on alkuperältään Englantilainen koirarotu, joka kehittyi 1800-luvun lopulla Staffordshiressä. Rotu on saanut nimensä paikkakunnan mukaan, jossa sitä alettiin kasvattaa.

Staffordshire Bull Terrierit ovat alun perin jalostettu taistelukoiriksi, mutta nykyään ne tunnetaan ennen kaikkea seurakoirina. Rotu on voimakas ja rohkea, mutta samalla myös ystävällinen ja leikkisä. Staffordshire Bull Terrierit ovat suosittuja lemmikkejä ympäri maailmaa.

Staffordshire Bull Terrierin luonne

Staffordshire Bull Terrier on rohkea, ystävällinen ja luotettava koira. Se on erittäin leikkisä ja energinen rotu, joka rakastaa olla ihmisten seurassa. Staffordshire Bull Terrier on myös älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Se on erittäin uskollinen perheelleen ja hyvä lasten kanssa, mutta saattaa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Staffordshire Bull Terrierin haasteet

  • Aggressiivinen maine: Staffordshire Bull Terrierillä on valitettavasti maine aggressiivisena koirarotuna, mikä voi aiheuttaa ennakkoluuloja ja vaikeuksia omistajille.
  • Voimakas luonne: Tämä rotu on erittäin voimakas ja energinen, mikä vaatii omistajalta paljon aikaa ja energiaa sen kouluttamiseen ja liikunnantarpeen tyydyttämiseen.
  • Sosiaalistaminen: Staffordshire Bull Terrierit tarvitsevat runsaasti sosiaalistamista ja positiivista vuorovaikutusta muiden koirien ja ihmisten kanssa, jotta ne oppivat käyttäytymään hyvin erilaisissa tilanteissa.
  • Terveysongelmat: Tämä rotu voi kärsiä erilaisista terveysongelmista, kuten lonkkavioista ja allergioista, joten omistajan tulee olla valmis huolehtimaan koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Staffordshire Bull Terrierin koko

Staffordshire Bull Terrier on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 36-41 cm korkeita ja narttujen 33-38 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 11-17 kg välillä. Rotu on vahva ja lihaksikas, mutta samalla kompakti ja tasapainoinen.

Staffordshire Bull Terrierin turkinhoito

Staffordshire Bull Terrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti esimerkiksi kumiharjalla tai pehmeällä harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin siistinä. Koiraa ei tarvitse kylpeä usein, sillä se ei yleensä haise voimakkaasti eikä likaannu helposti.

Staffordshire Bull Terrierin korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä. Kynnet tulee leikata tarvittaessa, ja hampaiden harjaus on suositeltavaa säännöllisesti.

Mikäli huomaat koiran turkissa takkuja tai iho-ongelmia, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Muista myös tarkistaa koiran turkki ja iho ulkoilun jälkeen esimerkiksi punkkien varalta.

Staffordshire Bull Terrierin hinta

Staffordshire Bull Terrierin elinikä

Staffordshire Bull Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja hoito. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Staffordshire Bull Terrierin elinikää.

Staffordshire Bull Terrierin terveys

Staffordshire Bull Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Staffordshire Bull Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen, sillä rotu voi olla haastava aloitteleville omistajille

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja rakastava perheenjäsen

– pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi henkistä stimulaatiota ja aktiviteetteja, jotta se ei kyllästy

Staffordshire Bull Terrierin lähteet