Staffordshirenbullterrieri

Korkeus: noin 36-41 cm
Korkeus: 43-48 cm
Paino: 13-17 kg (uros)
Paino: 11-17 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Staffordshire Bull Terrier, Staffe, Staffi

Mikä on Staffordshirenbullterrieri

Staffordshirenbullterrieri on keskikokoinen ja voimakas rotu, joka tunnetaan myös lempinimellä Staffi. Se on peräisin Englannista ja se on alun perin jalostettu taistelukoira. Staffi on kuitenkin nykyään enemmän seurakoira ja perheenjäsen kuin taistelija.

Staffordshirenbullterrieri on rohkea, luotettava ja ystävällinen koira. Se on erittäin leikkisä ja energinen, joten se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Staffi on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii erilaisista koulutustehtävistä.

Staffordshirenbullterrieri on vahva ja lihaksikas koira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Rotu on yleensä ystävällinen ihmisiä kohtaan, mutta se voi olla aggressiivinen muita koiria kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää jo pennusta asti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Staffordshirenbullterrieri on uskollinen ja rakastava perhekoira, joka sopii aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Staffordshirenbullterrierin historia

Staffordshirenbullterrieri on peräisin Englannista ja se on saanut nimensä Staffordshiren alueen mukaan, missä rotu kehittyi. Rotu on syntynyt risteyttämällä bulldoggeja ja erilaisia terriereitä, ja se on alun perin jalostettu taistelukoiraksi.

Staffordshirenbullterrieri on ollut suosittu rotu erityisesti Iso-Britanniassa, mutta se on levinnyt myös muihin maihin ympäri maailmaa. Rotu tunnetaan rohkeudestaan, voimakkaasta luonteestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Staffordshirenbullterrieri on nykyään suosittu seurakoira ja perheenjäsen, mutta se säilyttää edelleen myös vahvan vaistonsa suojella omistajaansa tarvittaessa. Rotu on myös tunnettu leikkisyydestään ja energisyydestään, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä.

Staffordshirenbullterrierin luonne

Staffordshirenbullterrieri on rohkea, ystävällinen ja luotettava koira. Se on erittäin leikkisä ja energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Staffordshirenbullterrieri on myös älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja haastava koulutettava. Rotu on yleensä hyvin kiintynyt perheeseensä ja rakastaa viettää aikaa ihmisten kanssa. Staffordshirenbullterrieri on myös tunnettu lempeästä ja huolehtivasta luonteestaan, ja se voi olla erinomainen seuralainen lapsille.

Staffordshirenbullterrierin haasteet

 • Aggressiivinen maine, vaikka todellisuudessa se on ystävällinen ja leikkisä rotu.
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Voi olla dominantti muita koiria kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää.
 • Terveysongelmat kuten lonkkadysplasia ja sydänvaivat voivat olla yleisiä rodussa.
 • Vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta, jotta se oppii käyttäytymään hyvin.

  Staffordshirenbullterrierin koko

  Staffordshirenbullterrieri on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 43-48 cm ja narttujen hieman pienempi. Paino vaihtelee yleensä 13-17 kg välillä. Rotu on vahva ja lihaksikas, mutta samalla elegantti ja tasapainoinen.

  Staffordshirenbullterrierin turkinhoito

  Staffordshirenbullterrierin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljon hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti esimerkiksi kumisualla tai harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin kiiltävänä.

  Kylpeminen ei ole tarpeellista usein, sillä Staffordshirenbullterrierin turkki on luonnostaan likaa hylkivä. Voit kuitenkin pestä koiran tarvittaessa miedolla koirashampoolla. Muista myös tarkistaa ja puhdistaa koiran korvat sekä leikata kynnet säännöllisesti.

  Staffordshirenbullterrierin turkki ei vaadi leikkaamista tai trimmaamista, mutta voit halutessasi siistiä esimerkiksi tassujen karvoja tarpeen mukaan. Muista myös harjata koiran hampaita ja huolehtia sen yleisestä hygieniasta.

  Staffordshirenbullterrierin hinta

  Staffordshirenbullterrierin elinikä

  Staffordshirenbullterrierin elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 14 vuotiaiksi.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhuolto.

  Staffordshirenbullterrierin terveys

  Staffordshirenbullterrieri on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja allergiat. On tärkeää huolehtia Staffordshirenbullterrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Staffordshirenbullterrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on johdonmukainen ja sitoutunut koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi huomiota ja seuraa, sillä Staffordshirenbullterrieri on hyvin seurallinen rotu

  – ymmärtää rodun mahdolliset taipumukset aggressiiviseen käytökseen ja osaa hallita tilanteita ennaltaehkäisevästi

  Staffordshirenbullterrierin lähteet