Standard Schnauzer

Korkeus: 45-50 cm
Korkeus: 45-50 cm
Paino: 16-20 kg (uros)
Paino: 14-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Mittelschnauzer, Schnauzer, Wire-Haired Pinscher

Mikä on Standard Schnauzer

Standard Schnauzer on keskikokoinen ja vahva koirarotu, joka kuuluu schnauzerien ryhmään. Ne ovat älykkäitä, rohkeita ja energisiä koiria, jotka ovat peräisin Saksasta. Standard Schnauzerit ovat tunnettuja työskentelystä karjapaimenina ja jäljittäjinä.

Nämä koirat ovat keskikokoisia, vahvarakenteisia ja niillä on karkeaa, kaksinkertaista turkkia. Niiden parta ja kulmakarvat antavat niille tunnistettavan ilmeen. Standard Schnauzerit ovat aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Standard Schnauzerit ovat lojaaleja perheenjäseniä ja hyviä vahtikoiria. Ne ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä, mutta voivat olla myös varautuneita vieraita kohtaan. Näiden koirien kouluttaminen ja sosiaalistaminen on tärkeää niiden tasapainoisen käytöksen varmistamiseksi.

Standard Schnauzerin historia

Standard Schnauzer on vanha saksalainen koirarotu, joka on peräisin 1400-luvulta. Se kehitettiin alun perin rotuna, joka oli monipuolinen ja kykenevä suorittamaan erilaisia tehtäviä maatiloilla ja kaupungeissa.

Standard Schnauzeria käytettiin alun perin paimenkoirana, vartijana ja jopa rotanmetsästäjänä. Se oli myös suosittu seurakoira saksalaisissa kodeissa.

Rotu levisi Euroopassa ja Yhdysvalloissa 1800-luvulla, ja se tunnustettiin virallisesti omaksi rotunsa vuonna 1879. Standard Schnauzer on edelleen suosittu rotu ympäri maailmaa, ja sitä käytetään edelleen monenlaisiin tehtäviin, kuten palveluskoirana ja harrastuskoirana.

Standard Schnauzerin luonne

Standard Schnauzer on älykäs, rohkea ja vilkas rotu. Ne ovat erittäin uskollisia perheelleen ja yleensä hyvin suojelevia. Standard Schnauzerit ovat myös erittäin leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Standard Schnauzerit voivat olla hieman itsepäisiä, joten niiden koulutus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä. Yleisesti ottaen ne ovat iloisia ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Standard Schnauzerin haasteet

 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.
 • Saattaa olla haastava koulutettava, sillä se on älykäs ja omatoiminen rotu.
 • Voi olla aggressiivinen tai dominoiva muiden koirien kanssa, joten sosiaalistaminen on tärkeää.
 • Tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa, jotta sen karva pysyy terveenä ja siistinä.
 • Saattaa olla altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten silmäsairauksille ja nivelvaivoille.

  Standard Schnauzerin koko

  Standard Schnauzer on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 45-50 cm ja narttujen 42-47 cm. Paino vaihtelee yleensä 14-20 kg välillä.

  Standard Schnauzerin turkinhoito

  Standard Schnauzerin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja siistinä. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Standard Schnauzerin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Trimmaus: Standard Schnauzerin turkki tulee trimmata säännöllisesti, noin 4-6 viikon välein. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja terveenä.
  • Kylpy: Kylve Standard Schnauzeria tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä kuitenkin liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa koiran ihon.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Standard Schnauzerin korvat ja silmät ja puhdista ne tarvittaessa. Tämä auttaa ehkäisemään tulehduksia.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Standard Schnauzerin kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Liian pitkät kynnet voivat aiheuttaa kipua ja epämukavuutta koiralle.

  Standard Schnauzerin hinta

  Standard Schnauzerin elinikä

  Standard Schnauzerin elinikä on yleensä noin 13-16 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat kuitenkin vaihdella yksilöittäin ja rodun geneettisistä taipumuksista riippuen.

  Jotta Standard Schnauzer voisi elää mahdollisimman pitkään, on tärkeää huolehtia sen terveydestä ja hyvinvoinnista. Säännölliset eläinlääkärikäynnit, terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta ja sopiva määrä lepoa ovat kaikki tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa koiran elinikään.

  Standard Schnauzerin terveys

  Standard Schnauzer on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Standard Schnauzereilla ovat silmäsairaudet, kuten kaihi ja progressiivinen verkkokalvon surkastuma. Lisäksi ne voivat altistua iho-ongelmille ja allergioille.

  On tärkeää huolehtia Standard Schnauzerin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu voi elää jopa 12-15 vuoden ikäiseksi, kun sitä hoidetaan asianmukaisesti.

  Standard Schnauzerin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja haluaa liikkua ja ulkoilla paljon

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – kaipaa seuraa ja läheisyyttä, sillä Standard Schnauzer on hyvin seurallinen rotu

  – on valmis tarjoamaan rodulle riittävästi henkistä ja fyysistä stimulaatiota

  – haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, ja joka tarvitsee paljon aktiviteetteja pitääkseen mielenkiintonsa yllä

  Standard Schnauzerin lähteet