Sussexinspanieli

Korkeus: noin 43-51 cm
Korkeus: noin 38-41 cm
Paino: 16-20 kg (uros)
Paino: 16-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Sussex spanieli

Mikä on Sussexinspanieli

Sussexinspanieli on keskikokoinen ja energinen koirarotu, joka kuuluu spanielien ryhmään. Ne ovat perinteisesti olleet metsästyskoiria, erityisesti lintujen metsästyksessä. Sussexinspanielit ovat ystävällisiä, älykkäitä ja helppoja kouluttaa.

Nämä koirat ovat vahvoja ja kestäviä, ja ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Sussexinspanielit ovat myös hyviä perhekoiria, jotka ovat lempeitä lasten kanssa ja tulevat hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa.

Sussexinspanielit ovat tunnettuja kauniista silkkisestä turkistaan, joka vaatii säännöllistä harjaamista. He ovat myös tunnettuja iloisesta ja leikkisästä luonteestaan, mikä tekee heistä suosittuja seuralaisia ja harrastuskoiria.

Sussexinspanieli

Sussexinspanieli on peräisin Englannista ja se on perinteinen spanielityyppinen metsästyskoira. Rotu on saanut nimensä Sussexin kreivikunnasta, jossa sitä on käytetty metsästyksessä jo vuosisatojen ajan.

Sussexinspanieli on kehitetty erityisesti lintujen metsästykseen ja se on erinomainen apulainen niin maalla kuin vedessäkin. Rotu on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja hyvästä työskentelyhalusta.

Sussexinspanieli on suosittu metsästyskoira myös Suomessa, ja se on saanut jalansijaa myös seurakoirana ja harrastuskoirana. Rotu on ystävällinen, aktiivinen ja oppivainen, mikä tekee siitä suositun valinnan monenlaiseen käyttöön.

Sussexinspanieli

Sussexinspanieli on iloinen, ystävällinen ja leikkisä koira. Se on älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii ihmisten seurasta. Sussexinspanieli on myös energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on hyvä perhekoira, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa. Sussexinspanieli on myös utelias ja seikkailunhaluinen, joten sen omistajan tulee varmistaa, että se saa tarpeeksi virikkeitä ja tekemistä.

Sussexinspanielin haasteet

Sussexinspanielit ovat harvinaisia koirarotuja, mikä voi tehdä niiden löytämisestä vaikeaa.

Ne ovat aktiivisia ja energisiä koiria, joten niiden tarpeisiin tulee vastata riittävällä liikunnalla ja aktivoinnilla.

Sussexinspanielit voivat olla hieman itsepäisiä ja omalaatuisia, joten niiden kouluttaminen saattaa vaatia kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta.

Rotu saattaa olla herkkä terveysongelmille, kuten lonkka- ja silmäsairauksille, joten omistajan tulee seurata koiran terveyttä tarkasti.

Sussexinspanielin koko

Sussexinspanieli on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 43-46 cm ja nartuilla noin 41-43 cm. Paino vaihtelee yleensä 13-16 kg välillä.

Sussexinspanielin turkinhoito

Sussexinspanielin turkki on keskipitkä ja aaltoileva, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Sussexinspanielin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa liian usein, mutta tarvittaessa käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Trimmaus on hyvä tehdä säännöllisesti, erityisesti korvien ja tassujen alueella.
  • Tarkista säännöllisesti korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältetään tulehdukset.
  • Leikkaa kynnet tarvittaessa, jos ne eivät kulu luonnollisesti.

Muista myös tarkistaa Sussexinspanielin turkki ulkoilun jälkeen esimerkiksi roskien ja takkujen varalta. Säännöllinen turkinhoito auttaa pitämään koirasi terveenä ja hyvinvoivana.

Sussexinspanielin hinta

Sussexinspanieli

Sussexinspanielin elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Sussexinspanielin terveys

Sussexinspanielit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, niillä voi olla taipumusta perinnöllisiin sairauksiin. Yleisimpiä terveysongelmia Sussexinspanieleilla voivat olla lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja korvatulehdukset. On tärkeää huolehtia Sussexinspanielin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla.

Sussexinspanieli sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Sussexinspanieli tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Sussexinspanieli on älykäs ja tarvitsee virikkeitä

– asuu omakotitalossa tai maaseudulla, missä koiralla on tilaa juosta ja leikkiä

– haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen

Sussexinspanielin lähteet