Teddy Roosevelt Terrier

Korkeus: 20-25 cm
Korkeus: 20-25 cm
Paino: 7-10 kg (uros)
Paino: 4-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Rat Terrier

Mikä on Teddy Roosevelt Terrier

Teddy Roosevelt Terrier on pieni ja energinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu tunnetaan myös nimellä American Rat Terrier, ja se on saanut nimensä entisen presidentin Theodore Rooseveltin mukaan, joka oli suuri terrierien ystävä.

Teddy Roosevelt Terrier on älykäs ja rohkea koira, joka on erinomainen metsästäjä ja vahti. Se on myös erittäin leikkisä ja seurallinen perheenjäsen, joka rakastaa viettää aikaa ihmisten kanssa. Rotu on myös helppo kouluttaa ja se soveltuu hyvin erilaisiin harrastuksiin, kuten agilityyn ja tottelevaisuuskoulutukseen.

Teddy Roosevelt Terrier on keskikokoinen koira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Rotu on yleensä terve ja kestävä, ja se tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Teddy Roosevelt Terrierin historia

Teddy Roosevelt Terrier on pienikokoinen ja energinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu sai nimensä entisen presidentin Theodore ”Teddy” Rooseveltin mukaan, joka oli tunnettu intohimoisesta metsästyksestään ja koiristaan.

Teddy Roosevelt Terrierin alkuperäinen tarkoitus oli toimia maatilojen ja ranchien käyttökoirana, joka auttoi pitämään tuholaiset loitolla ja vartioimaan omaisuutta. Rotu on kehittynyt sekoituksesta useista eri terrieriroduista, kuten Jack Russell Terrieristä ja Manchester Terrieristä.

Nykyään Teddy Roosevelt Terrier on suosittu seurakoira ja harrastuskoira, joka on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja leikkisyydestään. Rotu on myös erinomainen agilityn ja tottelevaisuuskoulutuksen harrastaja.

Teddy Roosevelt Terrierin luonne

Teddy Roosevelt Terrier on energinen, rohkea ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin seurallisia ja rakastavat olla ihmisten kanssa. Teddy Roosevelt Terrierit ovat myös erittäin leikkisiä ja nauttivat erilaisista aktiviteeteista, kuten lenkkeilystä ja agilitystä.

Rotu on myös erittäin omistautunut perheelleen ja on yleensä hyvin suojeleva heitä kohtaan. Ne voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan, mutta ovat yleensä ystävällisiä, kunhan ne saavat tarpeeksi sosiaalistumista pentuna.

Teddy Roosevelt Terrierit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä. Ne ovat myös erittäin uteliaita ja seikkailunhaluisia, joten niiden kanssa tulee olla valppaana ulkoillessa.

Teddy Roosevelt Terrierin haasteet

 • Pieni koko voi aiheuttaa haasteita esimerkiksi muiden suurempien koirien kanssa leikkiessä.
 • Energisyyden ja aktiivisuuden tarve vaatii omistajalta paljon aikaa ja energiaa.
 • Saattaa olla taipumus olla dominoiva ja itsepäinen, mikä vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
 • Herkkä iholle ja allergioille, joten ruokavalion ja ympäristön tulee olla huolellisesti harkittu.

  Teddy Roosevelt Terrierin koko

  Teddy Roosevelt Terrier on pienikokoinen rotu, joka painaa yleensä noin 4-6 kiloa ja on noin 20-25 senttimetriä korkea olkapäistä maahan. Ne ovat siis kompakteja ja kevyitä koiria, jotka sopivat hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

  Teddy Roosevelt Terrierin turkinhoito

  Teddy Roosevelt Terrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, ellei koira ole erityisen likainen.

  Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa esimerkiksi korvien ja kynsien ympäriltä. Kynnet on hyvä leikata säännöllisesti, ja korvat tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa likaa ja bakteereja kerääntyneestä vaikusta.

  Muista myös harjata hampaat säännöllisesti ja tarkistaa silmät mahdollisten tulehdusten varalta. Pidä myös huolta, että koira saa riittävästi liikuntaa ja ravintoa, jotta sen turkki pysyy terveenä ja kiiltävänä.

  Teddy Roosevelt Terrierin hinta

  Teddy Roosevelt Terrierin elinikä

  Teddy Roosevelt Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään Teddy Roosevelt Terrierin elinikää.

  Teddy Roosevelt Terrierin terveys

  Teddy Roosevelt Terrier on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on yleensä kestävä ja pitkäikäinen, ja niillä on hyvä terveys yleisesti ottaen.

  On kuitenkin tärkeää pitää huolta Teddy Roosevelt Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, rokotuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla. Lisäksi rotu saattaa olla altis lihavuudelle, joten liikunta ja oikea ruokinta ovat tärkeitä pitämään ne terveinä.

  Teddy Roosevelt Terrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen

  – haluaa koiran, joka on rohkea ja itsenäinen

  – on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

  – osaa asettaa selkeät rajat ja kouluttaa koiraa johdonmukaisesti

  Teddy Roosevelt Terrierin lähteet