Toy Fox Terrier

Korkeus: 25-30 cm
Korkeus: 20-30 cm
Paino: 1,5-3 kg (uros)
Paino: 1,5-3 kg (naaras)
Elinikä: 13-14 vuotta

Leikkikoiraterrieri

Mikä on Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier on pieni ja eloisa koirarotu, joka kuuluu terrierien ryhmään. Ne ovat alkuperältään amerikkalainen rotu, joka on kehitetty risteyttämällä Toy Terriereitä ja Manchester Terriereitä. Toy Fox Terrierit ovat älykkäitä, rohkeita ja leikkisiä koiria, jotka ovat erinomaisia seurakoiria.

Nämä koirat ovat yleensä noin 20-30 senttimetriä korkeita ja painavat noin 3-4 kiloa. Niillä on lyhyt ja kiiltävä turkki, joka voi olla eri värejä kuten valkoinen, musta ja ruskea. Toy Fox Terrierit ovat myös tunnettuja energisyydestään ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Toy Fox Terrierit ovat lojaaleja perheenjäseniä ja ovat yleensä hyvin ystävällisiä muita ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Ne ovat myös helppoja kouluttaa ja soveltuvat hyvin erilaisiin harrastuksiin kuten agilityyn ja tottelevaisuuskoulutukseen. Toy Fox Terrierit ovat ihanteellisia lemmikkejä aktiivisille omistajille, jotka haluavat pienen ja energisen koiran seuralaisekseen.

Toy Fox Terrierin historia

Toy Fox Terrier on pieni ja eloisa koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu kehitettiin 1900-luvun alussa risteyttämällä Toy Manchester Terriereitä, Chihuahuoja ja Italian Greyhoundeja. Toy Fox Terrierin tarkoituksena oli luoda pienikokoinen ja energinen seurakoira, joka soveltuisi myös metsästykseen ja rotanpyyntiin.

Rotu tunnustettiin virallisesti American Kennel Clubissa vuonna 2003 ja se on sittemmin saavuttanut suosiota ympäri maailmaa. Toy Fox Terrier on älykäs, rohkea ja leikkisä rotu, joka sopii hyvin aktiiviseen perheeseen. Se on myös helppo kouluttaa ja nauttii erilaisista aktiviteeteista, kuten agilitystä ja tottelevaisuuskoulutuksesta.

Toy Fox Terrierin luonne

Toy Fox Terrier on eloisa, älykäs ja leikkisä rotu. Ne ovat erittäin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Rotu on myös rohkea ja utelias, mikä tekee niistä hyviä vahtikoiria. Toy Fox Terrierit ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös oppivaisia ja motivoituneita koulutuksessa, ja nauttivat uusien asioiden oppimisesta. Yleisesti ottaen Toy Fox Terrierit ovat iloisia ja leikkisiä kumppaneita, jotka tuovat iloa ja energiaa perheeseensä.

Toy Fox Terrierin haasteet

  • Toy Fox Terrierit voivat olla erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
  • Rotu saattaa olla taipuvainen haukkumaan paljon, mikä voi olla ongelmallista naapureiden kannalta.
  • Toy Fox Terrierit voivat olla itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
  • Rotu saattaa olla herkkä kylmälle säälle, joten niitä tulee suojata kylmältä ja kosteudelta erityisesti talvella.
  • Toy Fox Terrierit voivat olla alttiita perinnöllisille terveysongelmille, kuten silmä- ja polvivaivoille.

Toy Fox Terrierin koko

Toy Fox Terrier on pienikokoinen rotu, joka painaa yleensä noin 3-7 kiloa ja on noin 20-28 senttimetriä korkea. Ne ovat siis todella pieniä koiria, jotka sopivat hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

Toy Fox Terrierin turkinhoito

Toy Fox Terrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti esimerkiksi kumiharjalla pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Toy Fox Terrierin turkki ei likaannu helposti.

Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa esimerkiksi kynsien leikkaamisen yhteydessä. Tarkista myös korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältät korvatulehduksia.

Toy Fox Terrierin turkki ei vaadi paljon hoitoa, mutta säännöllinen harjaus ja perushygienia pitävät koiran turkin kauniina ja terveenä.

Toy Fox Terrierin hinta

Toy Fox Terrierin elinikä

Toy Fox Terrierin elinikä on yleensä noin 13-14 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 15 vuotta tai enemmänkin hyvissä olosuhteissa.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Toy Fox Terrierin terveys

Toy Fox Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Toy Fox Terriereillä ovat patellaluksaatio, sydänongelmat ja allergiat. On tärkeää huolehtia Toy Fox Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Toy Fox Terrierin sopii ihmisille, joka

– etsii pientä ja energistä seuralaista

– on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

– pystyy tarjoamaan sosiaalista kanssakäymistä ja aktiviteetteja koiralleen

Toy Fox Terrierin lähteet