Transylvanian Hound

Korkeus: 58-64 cm
Korkeus: 50-60 cm
Paino: 25-30 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Transilvanianajokoira

Mikä on Transylvanian Hound

Transylvanian Hound on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Romaniasta. Se on perinteinen metsästyskoira, jota käytetään lähinnä ajavassa metsästyksessä. Rotu on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään.

Transylvanian Hound on ulkonäöltään vahva ja atleettinen. Sen turkki on lyhyt ja tiheä, yleensä musta ja ruskea värisävyillä. Rotu on älykäs ja itsenäinen, mutta myös ystävällinen ja hellyydenkipeä perheenjäsen.

Transylvanian Hound tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se sopii hyvin aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Transylvanian Houndin historia

Transylvanian Hound on peräisin Romaniasta ja se on perinteinen metsästyskoirarotu, jota on käytetty metsästämään villisikoja, karhuja ja muita riistaeläimiä. Rotu tunnetaan myös nimellä Transylvanian Scent Hound.

Transylvanian Houndin alkuperä juontaa juurensa keskiajalle, jolloin unkarilaiset aateliset käyttivät näitä koiria metsästyksessä. Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana vahvaksi ja kestäväksi metsästyskoiraksi, joka pystyy seuraamaan hajua pitkiä matkoja vaikeassa maastossa.

Transylvanian Hound on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen hajuaisti ja hyvä kunto. Rotu on edelleen suosittu metsästyskoira Romaniassa ja muissa Itä-Euroopan maissa, mutta sitä on alettu myös arvostaa seurakoirana sen ystävällisen ja leikkisän luonteen vuoksi.

Transylvanian Houndin luonne

Transylvanian Hound on energinen, älykäs ja rohkea koirarotu. Se on erittäin itsenäinen ja omistautunut perheelleen. Transylvanian Hound on myös erittäin sosiaalinen ja ystävällinen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Se on erinomainen metsästyskoira, joka on erityisen hyvä jäljittämään riistaa. Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Transylvanian Houndin haasteet

  • Transylvanian Houndit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Niiden energiamäärä voi olla haastavaa hallita, jos omistajalla ei ole tarpeeksi aikaa ja resursseja tarjota niille tarvittavaa liikuntaa.
  • Transylvanian Houndit voivat olla itsepäisiä ja omistautuneita metsästysvietilleen, mikä voi aiheuttaa haasteita niiden kouluttamisessa ja hallinnassa.
  • Rotu voi olla herkkä erilaisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja korvatulehduksille, joten omistajan tulee olla valmis huolehtimaan koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Transylvanian Houndin koko

Transylvanian Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 55-65 cm korkeita ja narttujen noin 50-60 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-30 kg välillä. Rotu on vankka ja lihaksikas, mutta silti kevyt ja ketterä liikkeissään.

Transylvanian Houndin turkinhoito

Transylvanian Hound on keskikokoinen rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Tämä rotu ei vaadi erityisen paljon turkinhoitoa, mutta säännöllinen harjaus auttaa pitämään turkin terveenä ja kiiltävänä.

Transylvanian Houndin turkki on vettähylkivä, joten se ei yleensä likaannu helposti. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran turkin miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

Trimmausta ei yleensä tarvita Transylvanian Houndille, mutta kynsien leikkaaminen säännöllisesti on tärkeää. Tarkista myös korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältetään korvatulehduksia.

Anna Transylvanian Houndille myös riittävästi liikuntaa ja ulkoilua, jotta sen turkki pysyy terveenä ja hyväkuntoisena. Muista myös tarkistaa turkin kunto säännöllisesti ja tarvittaessa kysy apua eläinlääkäriltä.

Transylvanian Houndin hinta

Transylvanian Houndin elinikä

Transylvanian Houndin elinikä on yleisesti noin 10-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Transylvanian Houndin elinikää.

Transylvanian Houndin terveys

Transylvanian Hound on yleisesti terve rotu, joka ei ole altis monille perinnöllisille sairauksille. Rotu on yleensä kestävä ja hyväkuntoinen, ja sillä on pitkä elinikä, yleensä noin 12-14 vuotta.

Transylvanian Houndit voivat kuitenkin olla alttiita nivelongelmille, erityisesti lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle. Siksi on tärkeää pitää huolta koiran painosta ja liikunnasta, jotta nivelongelmilta vältyttäisiin.

Rotu voi myös olla herkkä iho-ongelmille, kuten allergioille ja ihoinfektioille. Säännöllinen turkin hoito ja ruokavalion tarkkailu voivat auttaa pitämään ihon terveenä.

Yleisesti ottaen Transylvanian Hound on terve rotu, kunhan sille tarjotaan riittävästi liikuntaa, terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä eläinlääkärin seurantaa.

Transylvanian Houndin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Transylvanian Hound voi olla itsepäinen ja vaativa rotu

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, jossa koiralla on tilaa juosta ja leikkiä

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

Transylvanian Houndin lähteet