Treeing Tennessee Brindle

Paino: 16-25 kg (uros)
Paino: 16-20 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Tennessee Brindle

Mikä on Treeing Tennessee Brindle

Treeing Tennessee Brindle on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu tunnetaan erityisesti metsästyskyvyistään, erityisesti puuhun ajamisesta ja haukkumisesta saaliin löytämiseksi. Treeing Tennessee Brindle on älykäs, rohkea ja energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Treeing Tennessee Brindlen historia

Treeing Tennessee Brindle on koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu on kehittynyt Tennessee-alueella metsästyskoiraksi, erityisesti pesukarhujen ja muiden pienriistaeläinten metsästykseen.

Treeing Tennessee Brindle on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kyvystään jäljittää saalista. Rotu on myös erittäin kestävä ja energinen, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Rotu on saanut nimensä sen taidosta ajaa saalis puuhun ja pitää sitä siellä paikoillaan, kunnes metsästäjä saapuu paikalle. Treeing Tennessee Brindle on suosittu metsästyskoira Yhdysvalloissa ja se on myös alkanut saada tunnustusta muissa maissa.

Treeing Tennessee Brindlen luonne

Treeing Tennessee Brindle on älykäs, rohkea ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat erittäin energisiä ja aktiivisia, ja nauttivat ulkoilusta ja liikunnasta. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Treeing Tennessee Brindlet ovat myös erittäin omistautuneita perheelleen ja rakastavat viettää aikaa heidän kanssaan. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä. Kaiken kaikkiaan Treeing Tennessee Brindle on iloinen ja leikkisä koirarotu, joka sopii hyvin aktiiviseen ja sosiaaliseen perheeseen.

Treeing Tennessee Brindlen haasteet

  • Treeing Tennessee Brindle -rotu on harvinainen ja sitä voi olla vaikea löytää Suomessa.
  • Nämä koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.
  • Treeing Tennessee Brindle -koirat voivat olla erittäin älykkäitä ja tarvitsevat paljon henkistä stimulaatiota.
  • Rotu saattaa olla altis joillekin perinnöllisille terveysongelmille, joten omistajan tulee olla valmis mahdollisiin terveyskuluihin.

Treeing Tennessee Brindlen koko

Treeing Tennessee Brindle on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 48-61 cm korkeita ja narttujen ollessa noin 46-58 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 16-25 kg välillä. Rodun edustajat ovat vahvaliikkeisiä ja hyvin rakennettuja.

Treeing Tennessee Brindlen turkinhoito

Treeing Tennessee Brindle on helppohoitoinen rotu, jonka turkinhoito vaatii vain perusasioita. Rotu ei yleensä tarvitse säännöllistä trimmausta, mutta turkin harjaaminen muutaman kerran viikossa auttaa pitämään sen siistinä ja terveenä.

Käytä koiran harjaamiseen pehmeää harjaa tai kampaa, jotta vältät turkin vahingoittumisen. Harjaa turkki huolellisesti läpi, erityisesti takkuuntumisen estämiseksi. Käytä tarvittaessa myös koiranhoitoon tarkoitettua hoitoainetta tai turkinhoitosuihketta.

Pese Treeing Tennessee Brindle tarvittaessa koiran shampoolla, mutta vältä liiallista pesemistä, jotta koiran ihon luonnollinen öljy tasapainottuu. Kuivaa koira huolellisesti pesun jälkeen ja varmista, että turkki on täysin kuiva ennen ulos menemistä, ettei se vilustu.

Muista myös tarkistaa koiran korvat ja leikata tarvittaessa kynnet säännöllisesti. Pidä myös koiran hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti ja tarvittaessa käyttämällä koiran hammastahnaa.

Treeing Tennessee Brindlen hinta

Treeing Tennessee Brindlen elinikä

Treeing Tennessee Brindlen elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää tarjota koiralle laadukasta ravintoa, riittävästi liikuntaa ja säännöllisiä eläinlääkärintarkastuksia, jotta sen elinikä olisi mahdollisimman pitkä ja terve.

Treeing Tennessee Brindlen terveys

Treeing Tennessee Brindle on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys. Kuten kaikkien koirien kohdalla, on tärkeää pitää huolta Treeing Tennessee Brindlen terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla.

Treeing Tennessee Brindle sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Treeing Tennessee Brindle voi olla itsepäinen ja vaativa rotu

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, jossa koiralla on tilaa juosta ja leikkiä

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, mutta samalla itsenäinen ja rohkea

Treeing Tennessee Brindle lähteet