Treeing Walker Coonhound

Korkeus: 56-69 cm
Korkeus: 51-69 cm
Paino: 25-34 kg (uros)
Paino: 20-30 kg (naaras)
Elinikä: 10-13 vuotta

Treeing Walker Coonhoundilla ei ole muita nimiä.

Mikä on Treeing Walker Coonhound

Treeing Walker Coonhound on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Se on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti pesukarhujen metsästykseen. Rotu on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään.

Treeing Walker Coonhound on älykäs ja aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on ystävällinen ja sosiaalinen koira, joka tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Tämä rotu on myös erinomainen seurakoira, mutta se vaatii omistajaltaan johdonmukaista koulutusta ja aktivointia. Treeing Walker Coonhound on energinen ja innokas metsästäjä, joten se nauttii ulkoilusta ja erilaisista harrastuksista.

Treeing Walker Coonhoundin historia

Treeing Walker Coonhound on rotu, joka on kehittynyt Yhdysvalloissa 1800-luvun lopulla. Rotu sai alkunsa, kun englantilaiset Foxhoundit risteytettiin Virginia Houndien ja Walker Foxhoundien kanssa. Tämän seurauksena syntyi Treeing Walker Coonhound, joka oli alun perin tarkoitettu metsästykseen ja erityisesti pesukarhujen ja muiden pienriistaeläinten jäljittämiseen.

Rotu sai nimensä Thomas Walkerin mukaan, joka oli yksi rotua kehittäneistä kasvattajista. Treeing viittaa siihen, että koira on koulutettu ajamaan saalis puuhun ja pitämään sitä siellä paikoillaan, kunnes metsästäjä saapuu paikalle.

Treeing Walker Coonhound on erittäin energinen ja älykäs rotu, joka sopii erinomaisesti metsästykseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Rotu on myös suosittu seurakoira, joka on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen.

Treeing Walker Coonhoundin luonne

Treeing Walker Coonhound on älykäs, energinen ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Treeing Walker Coonhoundit ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja niillä on vahva saalisvietti. Ne ovat myös äärimmäisen sitkeitä ja kestäviä koiria, jotka nauttivat ulkoilusta ja seikkailuista.

Treeing Walker Coonhoundin haasteet

  • Voimakas metsästysvietti, joka voi aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa
  • Tarve paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta koira pysyy tyytyväisenä ja terveenä
  • Äänekäs haukku, joka voi olla häiritsevää naapureille ja ympäristölle
  • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
  • Taipumus karata ja seurata hajua, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita

Treeing Walker Coonhoundin koko

Treeing Walker Coonhound on keskikokoinen koira, uroksilla korkeus on noin 56-69 cm ja nartuilla 51-64 cm. Paino vaihtelee yleensä 20-32 kg välillä. Rotu on vankka ja lihaksikas, mutta samalla myös kestävä ja nopea.

Treeing Walker Coonhoundin turkinhoito

Treeing Walker Coonhoundin turkki on lyhyt, tiheä ja sileä, eikä vaadi paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraasi säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Käytä harjaamiseen pehmeää harjaa tai kumisualla, jotta et vahingoita koiran ihoa.

Kylpeminen ei yleensä ole tarpeen usein, ellei koira ole erityisen likainen. Käytä koiran omalle turkille sopivaa shampoota ja huuhtele turkki huolellisesti. Muista myös kuivata koira kunnolla pesun jälkeen, ettei se palellu.

Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta tarkista säännöllisesti koiran korvat, kynnet ja hampaat. Pidä koiran korvat puhtaina ja kuivina, leikkaa kynnet tarvittaessa ja harjaa hampaat päivittäin.

Muista myös tarkistaa koiran turkki ja iho säännöllisesti loisten varalta. Jos huomaat iho-ongelmia tai muita poikkeavuuksia, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Treeing Walker Coonhoundin hinta

Treeing Walker Coonhoundin elinikä

Treeing Walker Coonhoundin elinikä on yleensä noin 10-13 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään Treeing Walker Coonhoundin elinikää.

Treeing Walker Coonhoundin terveys

Treeing Walker Coonhound on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkkadysplasia, kyynärpään dysplasia ja kilpirauhasen ongelmat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Treeing Walker Coonhoundin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, joka nauttii pitkistä lenkeistä ja ulkoilusta

– pystyy tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille riittävästi henkistä stimulaatiota

– arvostaa koiran seurallista ja ystävällistä luonnetta

Treeing Walker Coonhoundin lähteet