Trigg Hound

Korkeus: 45-55 cm
Paino: 20 kg (uros)
Paino: 18 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Suomenajokoira

Mikä on Trigg Hound

Trigg Hound on perinteinen englantilainen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Yorkshirestä. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on erinomainen metsästäjä. Trigg Hound on erityisen hyvä jäljestäjä ja se on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan.

Tämä rotu on ystävällinen, energinen ja älykäs. Se sopii hyvin aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja. Trigg Hound on myös hyvä perhekoira, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa.

Trigg Hound tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktivointia, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena. Se on myös helppo kouluttaa, sillä se on oppivainen ja motivoitunut tekemään yhteistyötä omistajansa kanssa.

Trigg Houndin historia

Trigg Hound on rotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Se on perinteinen metsästyskoira, jota käytetään lähinnä jänisten metsästykseen. Rotu on saanut nimensä sen kehittäjän, John W. Trigg, mukaan.

Trigg Houndin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin rotua alettiin kehittää Virginian osavaltiossa. Rotu on risteytetty useiden muiden metsästyskoirarotujen kanssa, kuten Foxhoundin ja Beagleen, jotta saavutettaisiin paras mahdollinen metsästyskoira.

Trigg Hound on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään metsästysmaastossa. Se on myös älykäs ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin perheen lemmikiksi. Rotu on edelleen suosittu metsästyskoira Yhdysvalloissa, mutta sitä ei juurikaan tavata muualla maailmassa.

Trigg Houndin luonne

Trigg Hound on energinen ja aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Ne ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan, mutta voivat olla myös itsepäisiä ja omalaatuisia. Trigg Houndit ovat yleensä ystävällisiä ja sosiaalisia muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ne ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja nauttivat seuraamisesta ja jäljittämisestä. Trigg Houndit ovat uskollisia ja omistautuneita perheelleen, mutta voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Yleisesti ottaen ne ovat iloisia ja leikkisiä koiria, jotka rakastavat olla ulkona ja liikkua paljon.

Trigg Houndin haasteet

 • Trigg Houndit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Niiden energiamäärä voi olla haastavaa hallita.
 • Rotu saattaa olla taipuvainen omistautumaan metsästykseen ja se voi aiheuttaa ongelmia, jos niitä ei kouluteta asianmukaisesti.
 • Trigg Houndit voivat olla itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
 • Rotu saattaa olla herkkä terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja korvatulehduksille.

  Trigg Houndin koko

  Trigg Hound on keskikokoinen koirarotu, urosten ollessa noin 50-60 cm korkeita ja naaraat hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kilon välillä.

  Trigg Houndin turkinhoito

  Trigg Hound on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen koiran turkin terveenä ja kiiltävänä.

  Trigg Houndin turkki on lyhyt, joten se ei vaadi säännöllistä trimmaamista. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pehmeällä harjalla poistaaksesi irtokarvat ja ehkäistäksesi takkuja. Koiran turkkia ei yleensä tarvitse pestä usein, ellei se ole erityisen likainen.

  Trigg Houndin korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, sillä ne voivat olla alttiita tulehduksille. Kynsien leikkaaminen on myös tärkeää, jotta koiran tassut pysyvät terveinä ja koiran liikkuminen on mukavaa.

  Muista myös harjata koiran hampaita säännöllisesti ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja ravitsevaa ruokaa, jotta sen turkki pysyy terveenä ja kiiltävänä.

  Trigg Houndin hinta

  Trigg Houndin hinta Suomessa vaihtelee yleisesti 1000-2000 euron välillä, riippuen koiran sukutaulusta, terveydestä ja kasvattajasta. Lisäksi on huomioitava koiran hankintakustannusten lisäksi myös mahdolliset eläinlääkärikulut, ruokakustannukset ja muut hoitokulut koiran eliniän aikana.

  Trigg Houndin elinikä

  Trigg Houndin elinikä on yleisesti noin 12-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat kuitenkin vaihdella yksilöittäin ja rodun geneettisistä taipumuksista riippuen. Terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta ja säännöllinen eläinlääkärin tarkastus voivat edistää koiran pitkää elinikää. Lisäksi perinnölliset sairaudet ja ympäristötekijät voivat vaikuttaa koiran elinikään.

  Trigg Houndin terveys

  Trigg Hound on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys. Kuten kaikilla koirilla, myös Trigg Houndeilla voi kuitenkin esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkkavikoja tai silmäsairauksia. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Trigg Hound sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Trigg Hound tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Trigg Hound voi olla haastava koulutettava

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Trigg Hound tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis tarjoamaan paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota koiralleen, sillä Trigg Hound on älykäs ja energinen rotu

  Trigg Houndin lähteet