Valkoinenpaimenkoira

Korkeus: 60-65 cm
Korkeus: 55-65 cm
Paino: 30-40 kg (uros)
Paino: 25-32 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Berger Blanc Suisse

Mikä on Valkoinenpaimenkoira

Valkoinenpaimenkoira on keskikokoinen ja voimakas rotu, joka on peräisin Saksasta. Se on alun perin jalostettu paimenkoiraksi, mutta sitä käytetään nykyään myös monipuolisena työ- ja seurakoirana. Rotu on tunnettu älykkyydestään, uskollisuudestaan ja rohkeudestaan.

Valkoinenpaimenkoira on yleensä valkoinen, mutta sillä voi olla myös hieman kermanväristä tai vaaleanharmaata turkkia. Sen turkki on pitkä ja tiheä, ja se vaatii säännöllistä harjausta pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

Tämä rotu on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin älykäs ja oppivainen, joten se sopii hyvin erilaisiin koulutustehtäviin.

Valkoinenpaimenkoira on yleensä ystävällinen ja lempeä perheenjäsen, mutta se voi olla myös varautunut vieraita kohtaan. Se on erinomainen vahti- ja suojelukoira, ja se on valmis puolustamaan omiaan tarvittaessa.

Valkoinenpaimenkoiran historia

Valkoinenpaimenkoira on peräisin Saksasta, missä sitä käytettiin alun perin paimenkoirana. Rotu kehittyi saksanpaimenkoiran valkoisista yksilöistä, ja se on nykyään tunnettu erityisesti kauneudestaan ja älykkyydestään.

Valkoinenpaimenkoira saapui Suomeen 1900-luvun alussa, ja siitä tuli nopeasti suosittu harrastus- ja seurakoira. Rotu on erittäin suosittu myös näyttelykoirana, ja sitä käytetään edelleen myös paimenkoirana eri puolilla maailmaa.

Valkoinenpaimenkoira on luonteeltaan ystävällinen, älykäs ja uskollinen. Se on erinomainen perhekoira, joka rakastaa liikuntaa ja aktiviteetteja yhdessä omistajansa kanssa.

Valkoinenpaimenkoiran luonne

Valkoinenpaimenkoira on älykäs, uskollinen ja aktiivinen rotu. Se on erittäin sosiaalinen ja rakastaa olla osana perhettä. Valkoinenpaimenkoira on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on erinomainen vahti- ja paimenkoira, ja se on yleensä hyvin suojelushaluinen perhettään kohtaan. Valkoinenpaimenkoira on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Valkoinenpaimenkoiran haasteet

 • Herkkä iholle: Valkoinenpaimenkoira voi olla herkkä iholle ja altis erilaisille iho-ongelmille.
 • Terveysongelmat: Rotu voi kärsiä erilaisista terveysongelmista, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiasta.
 • Liikunnantarve: Valkoinenpaimenkoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Sosiaalistaminen: Rotu saattaa olla varautunut vieraita ihmisiä kohtaan ja vaatii hyvää sosiaalistamista jo pentuiässä.
 • Älykkyys: Valkoinenpaimenkoira on älykäs rotu, joka tarvitsee paljon henkistä stimulaatiota ja aktivointia.

  Valkoinenpaimenkoiran koko

  Valkoinenpaimenkoira on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 60-65 cm ja nartuilla noin 55-60 cm. Paino vaihtelee yleensä 25-40 kg välillä.

  Valkoinenpaimenkoiran turkinhoito

  Valkoinenpaimenkoira on keskikokoinen ja aktiivinen rotu, jolla on pitkä ja tiheä turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä.

  Ensinnäkin, valkoisenpaimenkoiran turkkia tulee harjata säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista. Käytä harjana mieluiten metallista karstaharjaa tai kampaa, joka pääsee hyvin läpi turkin.

  Kylpeminen on tarpeen vain silloin tällöin, esimerkiksi jos koira on päässyt kovin likaiseksi. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

  Trimmaaminen on myös osa valkoisenpaimenkoiran turkinhoitoa. Trimmaus tulee tehdä säännöllisesti, erityisesti turkin alueilla, kuten tassujen ja korvien ympärillä.

  Muista myös tarkistaa koiran korvat ja leikata kynnet tarvittaessa. Säännöllinen turkinhoito auttaa pitämään valkoisenpaimenkoiran turkin terveenä ja kauniina.

  Valkoisenpaimenkoiran hinta

  Valkoinenpaimenkoiran elinikä

  Valkoinenpaimenkoiran elinikä on yleensä noin 12-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Valkoinenpaimenkoiran terveys

  Valkoinenpaimenkoira on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia valkoisilla paimenkoirilla ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja kuulovauriot. On tärkeää huolehtia valkoisenpaimenkoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Valkoinenpaimenkoira sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä valkoinenpaimenkoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä valkoinenpaimenkoira on älykäs ja tarvitsee paljon henkistä stimulaatiota

  – asuu tilavassa kodissa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua vapaasti ja toteuttaa luontaisia vaistojaan

  – on valmis sitoutumaan koiran terveydenhuoltoon, sillä valkoinenpaimenkoira voi olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille

  Valkoinenpaimenkoiran lähteet