Volpino Italiano

Korkeus: 27-30 cm
Paino: 4-5 kg (uros)
Paino: 4-5 kg (naaras)
Elinikä: 14-16 vuotta

Italian Volpino

Mikä on Volpino Italiano

Volpino Italiano on pieni koirarotu, joka on peräisin Italiasta. Se on tunnettu rohkeudestaan ja vilkkaasta luonteestaan. Volpino Italiano on myös erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

Tämä rotu on ulkonäöltään pieni ja pörröinen, ja sillä on usein valkoinen tai kerma väritys. Volpino Italiano on myös älykäs ja oppivainen koira, joka nauttii erilaisista aktiviteeteista ja leikeistä.

Volpino Italiano on hyvä valinta perhekoiraksi, mutta se saattaa olla hieman varautunut vieraita kohtaan. Rotu tarvitsee myös runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen sen mielen virkeänä.

Volpino Italianon historia

Volpino Italiano on pieni koirarotu, joka on peräisin Italiasta. Rotu on ollut suosittu seurakoira jo vuosisatojen ajan ja sitä on pidetty arvostettuna lemmikkinä erityisesti aristokraattien keskuudessa.

Volpino Italiano on peräisin antiikin Roomasta, missä sitä pidettiin suojelijana ja seurakoirana. Rotu on ollut suosittu erityisesti Italian hovissa ja sitä on kuvattu useissa taide- ja kirjallisuusteoksissa.

Volpino Italiano on pienikokoinen ja energinen rotu, joka on tunnettu rohkeudestaan ja älykkyydestään. Se on myös erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

Vaikka Volpino Italiano on ollut uhanalainen rotu, sitä on alettu suojella ja kasvattaa aktiivisesti, jotta rotu säilyisi tuleville sukupolville.

Volpino Italianon luonne

Volpino Italiano on eloisa, iloinen ja leikkisä koirarotu. Se on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Volpino Italiano on yleensä ystävällinen ja seurallinen, ja se rakastaa olla perheensä kanssa. Rotu on myös valpas ja reipas, ja se nauttii ulkoilusta ja aktiviteeteista. Volpino Italiano on hyvä vahti, sillä se on rohkea ja varovainen vieraita kohtaan. Rotu voi olla hieman dominoiva muiden koirien kanssa, joten sosiaalistaminen on tärkeää.

Volpino Italianon haasteet

Volpino Italiano on harvinainen ja uhanalainen koirarotu, mikä voi aiheuttaa vaikeuksia löytää pentuja tai kasvattajia.

Rotu on myös altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten polvilumpion sijoiltaanmeno ja sydänongelmat.

Volpino Italiano on erittäin energinen ja älykäs rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota. Tämä voi olla haasteellista omistajille, jotka eivät pysty tarjoamaan tarpeeksi aktiivista elämäntapaa koiralleen.

Volpino Italianon koko

Volpino Italiano on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 27-30 cm korkeita ja painaen noin 4-5 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 25-28 cm korkeita ja painavat noin 3-4 kg.

Volpino Italianon turkinhoito

Volpino Italiano on pieni ja pörröinen koirarotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Volpino Italianon turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Volpino Italianon turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Käytä harjaa, joka sopii pitkäkarvaisille roduille ja varmista, että harjaat myös turkin pohjasta asti.
  • Kylpy: Kylve Volpino Italiano tarpeen mukaan, mutta älä liian usein, jotta turkin luonnollinen öljykerros säilyy. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Volpino Italianon kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Korvien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Volpino Italianon korvat ja puhdista ne tarvittaessa. Käytä koirille tarkoitettuja korvienpuhdistustuotteita.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Volpino Italianon hampaat säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

Volpino Italianon hinta

Volpino Italianon elinikä

Volpino Italianon elinikä on keskimäärin 14-16 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Volpino Italianon terveys

Volpino Italiano on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kuitenkin altis joillekin yleisille koirien terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille. On tärkeää pitää Volpino Italianon terveys ja hyvinvointi hyvänä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Volpino Italiano sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja valmis tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– haluaa seurallisen ja leikkisän koiran, joka rakastaa olla perheen keskipisteenä

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– asuu tilavassa kodissa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua vapaasti

Volpino Italianon lähteet