Weimaraner

Korkeus: 59-70 cm
Korkeus: 59-67 cm
Paino: 30-40 kg (uros)
Paino: 25-35 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Harmaa metsästyskoira, Weimari, Weimarinseisoja

Mikä on Weimaraner

Weimaraner on keskikokoinen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Saksasta. Se tunnetaan erinomaisista metsästys- ja hajuaististaan sekä nopeudestaan. Weimaranerit ovat myös älykkäitä ja helposti koulutettavia, mikä tekee niistä suosittuja perhekoiria.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Weimaranerit ovat hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne ovat myös erittäin energisiä ja leikkisiä, joten ne sopivat hyvin aktiivisiin perheisiin.

Weimaranerin historia

Weimaraner on peräisin Saksasta ja se on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Rotu sai nimensä Weimarin herttuakunnasta, jossa sitä aikoinaan käytettiin metsästyksessä. Weimaranerit ovat erinomaisia lintukoiria ja ne ovat erityisen hyviä vesilintujen metsästyksessä.

Weimaranerit ovat myös tunnettuja elegantista ulkonäöstään ja harmaasta turkistaan. Rotu tuli suosituksi myös seurakoirana ja näyttelykoirana 1900-luvun alussa. Weimaranerit ovat älykkäitä, energisiä ja ystävällisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Weimaranerin luonne

Weimaraner on älykäs, uskollinen ja energinen koirarotu. Se on erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa. Weimaraner on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin utelias ja leikkisä, ja nauttii uusien asioiden oppimisesta. Weimaraner voi olla hieman itsepäinen ja vaativa, joten sen koulutus ja sosiaalistaminen on tärkeää jo pennusta asti.

Weimaranerin haasteet

 • Weimaranerit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne voivat kehittää käytösongelmia, kuten tuhoisaa käyttäytymistä, jos eivät saa tarpeeksi liikuntaa.
 • Weimaranerit ovat älykkäitä ja itsenäisiä koiria, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa. Ne saattavat olla itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ja positiivista koulutusta.
 • Weimaranerit voivat olla herkkiä eristämisestä ja eroahdistuksesta. Ne tarvitsevat paljon seuraa ja huomiota perheeltään välttääkseen käytösongelmia.
 • Weimaranerit voivat olla herkkiä terveysongelmille, kuten lonkka- ja silmäsairauksille. Omistajan tulee huolehtia niiden terveydestä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärissä.

  Weimaranern koko

  Weimaraner on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 59-70 cm korkeita ja narttujen noin 57-65 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 25-40 kg välillä.

  Weimaranerin turkinhoito

  Weimaranerin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää harjaamiseen kumisualla tai harjalla, joka poistaa irtoavan karvan ja stimuloi ihon verenkiertoa.

  Weimaranerit eivät yleensä tarvitse usein kylpyjä, sillä niiden turkki puhdistuu usein itse. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

  Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa. Tarkista koiran kynnet säännöllisesti ja leikkaa ne tarvittaessa. Muista myös tarkistaa korvat ja puhdistaa ne, mikäli ne ovat likaiset.

  Ruokavalio vaikuttaa myös koiran turkin kuntoon, joten varmista että koirasi saa laadukasta ravintoa ja tarpeeksi omega-3 rasvahappoja. Muista myös tarjota koiralle riittävästi vettä, jotta sen turkki pysyy kosteutettuna.

  Weimaranerin hinta

  Weimaranerin elinikä

  Weimaranerien elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 14 vuotiaiksi. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja tarjota sille aktiivinen ja terveellinen elinympäristö.

  Weimaranerin terveys

  Weimaranerit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta heillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Weimaranereilla ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet kuten kaihi ja silmäluomien ongelmat, sekä mahalaukun kiertymä. On tärkeää huolehtia Weimaranerin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Weimaraner sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Weimaraner tarvitsee paljon henkistä stimulaatiota

  – asuu tilavassa kodissa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua vapaasti ja juosta

  – on valmis antamaan koiralleen paljon huomiota ja aikaa, sillä Weimaraner on hyvin seurallinen rotu

  Weimaranern lähteet