Welsh Terrier

Korkeus: noin 39-41 cm
Korkeus: noin 39-41 cm
Paino: noin 9-10 kg (uros)
Paino: 9-9,5 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Welsh Terrierin muita nimiä ovat welshterrieri, walesinterrieri ja walesin terrieri.

Mikä on Welsh Terrier

Welsh Terrier on keskikokoinen ja energinen koirarotu, joka on peräisin Walesista. Ne ovat tunnettuja rohkeudestaan ja itsenäisyydestään. Welsh Terrierit ovat myös älykkäitä ja helposti koulutettavissa.

Tämä rotu on perinteisesti käytetty metsästykseen, erityisesti jänisten ja muiden pienriistaeläinten metsästykseen. Ne ovat erinomaisia metsästyskumppaneita ja niillä on hyvä hajuaisti.

Welsh Terrierit ovat ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Ne ovat myös hyviä vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja haukkuvat herkästi vieraiden lähestyessä.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Ne nauttivat pitkistä lenkeistä ja leikeistä omistajansa kanssa. Welsh Terrierit ovat myös hyviä agilityssa ja tottelevaisuuskoulutuksessa.

Welsh Terrierin historia

Welsh Terrier on peräisin Walesista ja se on peräisin 1800-luvulta. Rotu kehitettiin metsästyskoiraksi, erityisesti jänisten ja muiden pienriistaeläinten metsästykseen. Welsh Terrier on luonteeltaan rohkea, aktiivinen ja ystävällinen, ja se soveltuu hyvin perhekoiraksi.

Welsh Terrierin luonne

Welsh Terrier on rohkea, aktiivinen ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja itsenäisiä, mutta myös omistautuneita ja uskollisia perheelleen. Welsh Terrierit ovat leikkisiä ja energisiä, ja ne nauttivat ulkoilusta ja erilaisista aktiviteeteista. Ne voivat olla hieman itsepäisiä ja taipuvaisia omiin päätöksiinsä, joten niiden koulutus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä. Welsh Terrierit tulevat yleensä hyvin toimeen muiden koirien ja lasten kanssa, mutta niiden metsästysvietti voi saada ne jahtaamaan pieniä eläimiä. Yhteenvetona voidaan todeta, että Welsh Terrier on iloinen ja seurallinen koirarotu, joka sopii aktiiviseen ja sitoutuneeseen perheeseen.

Welsh Terrierin haasteet

  • Itsensä puolustaminen: Welsh Terrierit ovat rohkeita ja itsenäisiä koiria, jotka voivat olla taipuvaisia puolustamaan reviiriään ja perhettään aggressiivisesti.
  • Omistajan sitoutuminen: Welsh Terrierit tarvitsevat omistajaltaan paljon huomiota ja liikuntaa, joten omistajan tulee olla valmis sitoutumaan koiran tarpeisiin.
  • Sosiaalistaminen: Welsh Terrierit voivat olla varautuneita vieraita kohtaan ja tarvitsevat hyvää sosiaalistamista jo pentuna.
  • Liikunnantarve: Welsh Terrierit ovat energisiä ja aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.

Welsh Terrierin koko

Welsh Terrier on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 39-41 cm korkeita ja narttujen noin 36-38 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 9-10 kg välillä.

Welsh Terrierin turkinhoito

Welsh Terrierin turkki on karkea ja tiheä, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Welsh Terrierin turkinhoitoon:

  • Pensselöi turkkia säännöllisesti poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Kylve koira tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä liiallista pesemistä, sillä se voi kuivattaa turkkia.
  • Trimmaa turkki tarvittaessa, erityisesti kasvojen ja tassujen alueelta. Voit tehdä tämän itse tai viedä koiran ammattilaiselle trimmattavaksi.
  • Puhdista korvat säännöllisesti ja tarkista hampaat ja kynnet viikoittain.
  • Ruoki koiraa laadukkaalla ruoalla ja varmista, että se saa riittävästi ravintoaineita turkin hyvinvoinnin tukemiseksi.

Seuraa koirasi turkin kuntoa ja tarpeita ja mukauta hoitorutiinit sen mukaan. Säännöllinen turkinhoito auttaa pitämään Welsh Terrierin turkin terveenä ja kauniina.

Welsh Terrierin hinta

Welsh Terrierin elinikä

Welsh Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Welsh Terrierin terveys

Welsh Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Welsh Terriereillä ovat allergiat, iho-ongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää pitää huolta koiran turkista ja ihosta, sekä käydä säännöllisesti eläinlääkärissä tarkistuttamassa koiran terveydentilaa.

Welsh Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen

– nauttii ulkoilusta ja liikunnasta

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– kaipaa seuraa ja läheisyyttä koiraltaan

– on valmis tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

Welsh Terrierin lähteet