West Highland White Terrier

Korkeus: noin 28-31 cm
Korkeus: noin 25-28 cm
Paino: 7-10 kg (uros)
Paino: 6-10 kg (naaras)
Elinikä: 12-16 vuotta

Länsiylämaanterrieri

Mikä on West Highland White Terrier

West Highland White Terrier, tuttavallisemmin Westie, on pienikokoinen ja iloinen koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Ne ovat tunnettuja valkoisesta turkistaan ja rohkeasta luonteestaan. Westiet ovat älykkäitä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Westie on alun perin metsästyskoira, joka on erikoistunut jyrsijöiden metsästykseen. Ne ovat rohkeita ja itsevarmoja koiria, jotka eivät pelkää haasteita. Westiet ovat myös sosiaalisia ja ystävällisiä koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Westie on helppohoitoinen rotu, mutta niiden valkoinen turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista. Ne ovat energisiä ja aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.

West Highland White Terrierin historia

West Highland White Terrier, usein kutsuttu Westieksi, on pieni koirarotu, joka on peräisin Skotlannista. Rotu kehittyi 1800-luvulla Skotlannin länsirannikolla, erityisesti West Highlandin alueella, josta se sai nimensä.

Westie kehitettiin metsästyskoiraksi, erityisesti jäniksiä ja muita pienriistaeläimiä metsästämään. Rotu on tunnettu rohkeudestaan ja itsenäisyydestään, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

West Highland White Terrier tunnetaan myös valkoisesta turkistaan, joka auttoi sen erottumaan metsästysmaastossa. Rotu on suosittu seurakoira ympäri maailmaa, ja sitä arvostetaan sen ystävällisen luonteen ja energisen persoonallisuuden vuoksi.

West Highland White Terrierin luonne

West Highland White Terrier on iloinen, rohkea ja ystävällinen koira. Se on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Westie on leikkisä ja energinen, ja se nauttii ulkoilusta ja aktiviteeteista. Se on myös sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Westie on myös hyvä vartija, sillä se on valpas ja haukkuherkkä. Yleisesti ottaen West Highland White Terrier on rakastettava ja luotettava seuralainen.

West Highland White Terrierin haasteet

  • Altis iho-ongelmille, kuten allergioille ja ihottumille
  • Taipumus liikalihavuuteen, joten ruokinnan ja liikunnan tulee olla tasapainossa
  • Sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä, sillä rotu saattaa olla hieman itsepäinen
  • Taipumus hammasongelmiin, joten säännöllinen hammashygienia on tärkeää
  • Voimakas saalistusvietti, joka voi aiheuttaa ongelmia muiden lemmikkieläinten kanssa

West Highland White Terrierin koko

West Highland White Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-28 cm korkeita ja painaen noin 6-10 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 23-26 cm korkeita ja painavat noin 6-9 kg. Rotu on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

West Highland White Terrierin turkinhoito

West Highland White Terrier eli ”Westie” on pienikokoinen ja energinen koirarotu, jolla on valkoinen karvapeite. Westien turkinhoito vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina.

Westien turkki on karkea ja kaksinkertainen, joten se vaatii säännöllistä harjaamista estääkseen takkujen muodostumisen. Suositeltavaa on harjata Westie vähintään kerran viikossa ja tarvittaessa useammin, erityisesti karvanvaihdon aikana.

Westien turkki tulisi myös trimmata noin 3-4 kertaa vuodessa pitämään se siistinä ja terveenä. Trimmaus voidaan tehdä kotona tai ammattilaisen toimesta.

Lisäksi Westien korvat tulisi tarkistaa ja puhdistaa säännöllisesti, sillä ne ovat alttiita tulehduksille. Kynsien leikkaaminen ja hampaiden harjaaminen ovat myös osa hyvää turkinhoitoa.

Älä unohda myöskään kylpyjä! Westie voidaan kylpeä noin kerran kuukaudessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Muista myös kuivata turkki hyvin kylvyn jälkeen.

West Highland White Terrierin hinta

West Highland White Terrierin elinikä

West Highland White Terrierin elinikä on keskimäärin 12-16 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

West Highland White Terrierin terveys

West Highland White Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat iho-ongelmat, allergiat, polvilumpion sijoiltaanmeno ja kuulovauriot.

On tärkeää pitää West Highland White Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla sen ihoa mahdollisten ongelmien varalta. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen ruokavalio ovat avain terveen koiran ylläpitämiseen.

West Highland White Terrierin sopii ihmisille, joka

– etsii pientä ja energistä seuralaista

– haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä

– on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon

– asuu kerrostalossa tai omakotitalossa, kunhan tarjoaa tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja koiralle

West Highland White Terrierin lähteet