Yorkshire Terrier

Korkeus: noin 15-23 cm
Korkeus: alle 22 cm
Paino: 2-3 kg (uros)
Paino: 2-3 kg (naaras)
Elinikä: 12-16 vuotta

Yorkshirenterrieri

Mikä on Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier on pienikokoinen koirarotu, joka tunnetaan lempinimellä ”Yorkie”. Ne ovat alkuperältään brittiläisiä ja kuuluvat seurakoirien ryhmään. Yorkiet ovat älykkäitä, rohkeita ja leikkisiä koiria, jotka ovat erinomaisia seuralaisia.

Yorkshire Terrierit ovat yleensä pienikokoisia, painaen alle 3 kiloa. Niillä on pitkä ja silkkinen turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa. Rotu on myös tunnettu siitä, että niillä on vahva persoona ja ne voivat olla hyvin itsepäisiä.

Yorkshire Terrierit ovat suosittuja lemmikkejä ympäri maailmaa, ja ne soveltuvat hyvin myös asuntoelämään. Ne ovat leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Yorkshire Terrierin historia

Yorkshire Terrier on pieni koirarotu, joka on peräisin Englannista. Rotu kehittyi 1800-luvun alkupuolella Yorkshiren alueella, josta se on saanut nimensä. Yorkshire Terrierit olivat alun perin käytettyjä hiirien ja rottien metsästykseen tehtaissa ja kaivoksissa.

Rotu on saanut vaikutteita muun muassa skotlantilaisista ja walesilaisista terriereistä. Yorkshire Terrierit ovat suosittuja seurakoiria, ja ne ovat tunnettuja pitkästä ja silkkisestä turkistaan. Rotu on myös aktiivinen ja leikkisä, ja se soveltuu hyvin perhekoiraksi.

Yorkshire Terrierin luonne

Yorkshire Terrierit ovat rohkeita, älykkäitä ja leikkisiä koiria. Ne ovat ystävällisiä ja seurallisia, mutta voivat olla myös hieman omistushaluisia. Yorkshire Terrierit ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Yorkshire Terrierit ovat usein hyviä perhekoiria, mutta voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Yleisesti ottaen Yorkshire Terrierit ovat iloisia ja leikkisiä koiria, jotka rakastavat olla ihmisten seurassa.

Yorkshire Terrierin haasteet

 • Pieni koko voi tehdä niistä herkkiä loukkaantumisille ja vammoille.
 • Taipumus haukkua paljon ja olla äänekäs.
 • Tarvitsevat paljon huomiota ja seuraa, joten voivat kärsiä eroahdistuksesta.
 • Vaikea koulutettavuus ja itsepäisyys.
 • Pitkä ja huolellinen turkinhoito vaaditaan, jotta turkki pysyy hyvässä kunnossa.

  Yorkshire Terrierin koko

  Yorkshire Terrier on pienikokoinen koirarotu. Aikuisen Yorkshire Terrierin säkäkorkeus on yleensä noin 15-23 cm ja paino noin 2-3 kg. Ne ovat siis hyvin pieniä ja kevyitä koiria.

  Yorkshire Terrierin turkinhoito

  Yorkshire Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen kauniina ja terveenä. Tässä muutamia vinkkejä Yorkshire Terrierin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja estää karvojen takkuuntumista.
  • Kylpyt voi tarvittaessa antaa noin kerran kuukaudessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Liian usein kylpeminen voi kuivattaa koiran ihon.
  • Trimmaus on suositeltavaa noin 6-8 viikon välein, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.
  • Korvien ja silmien puhdistaminen säännöllisesti auttaa ehkäisemään tulehduksia.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

  Muista myös tarkistaa koiran turkki ja iho säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Jos epäilet jotain poikkeavaa, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Yorkshire Terrierin hinta

  Yorkshire Terrierin elinikä

  Yorkshire Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-16 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Yorkshire Terrierin terveys

  Yorkshire Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, trakeaalikollapsi eli henkitorven romahtaminen sekä portosysteeminen shuntti eli maksan verisuoniston poikkeavuus.

  Yorkshire Terrierin omistajan tulee kiinnittää erityistä huomiota koiran hampaiden terveyteen, sillä rotu on altis hammaskivelle ja ientulehdukselle. Säännöllinen hammashoito ja ruokavalion tarkkailu voivat auttaa ehkäisemään näitä ongelmia.

  On tärkeää huolehtia Yorkshire Terrierin liikunnasta ja ruokavaliosta, jotta se pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja rokotukset ovat myös tärkeitä osia koiran terveyden ylläpitämisessä.

  Yorkshire Terrierin sopii ihmisille, joka

  – etsii pientä ja seurallista koiraa

  – asuu kerrostalossa tai pienessä asunnossa, sillä Yorkshire Terrier on pienikokoinen rotu

  – on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon, sillä Yorkshire Terrierin turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista

  – haluaa aktiivisen ja leikkisän koiran, joka tarvitsee päivittäistä liikuntaa ja aktivointia

  – kaipaa seuraa ja haluaa koiran, joka on kiintynyt perheeseensä

  Yorkshire Terrierin lähteet